14:07:58 29.03.2024
Stiri

Soluția Comisiei Slusari de a obține raportul Kroll-2 pentru a-l face public

Economie 12.06.2019 13:06 Vizualizări1976 Autor: Ziarul National
Soluția Comisiei Slusari de a obține raportul Kroll-2 pentru a-l face public


Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, creată în această săptămână în Parlament, a avut astăzi prima ședință.

Vicespicherul Alexandru Slusari, care conduce această comisie, a anunțat că în cadrul ședinței s-a decis să fie solicitate toate documentele care s-au păstrat în Parlament de la cele două comisii anterioare care au investigat frauda bancară - prima condusă de comunistul Oleg Reidman și a doua de către democratul Marcel Răducan.

Slusari a declarat, într-o conferință de presă, că mai multe documente „au dispărut suspect” și că săptămâna viitoare, cel mai probabil, se va recurge la audierea persoanelor care au avut tangență cu devalizarea sistemului bancar.

Mai mult, deputatul afirmă că actuala coaliție de guvernare „se va adresa direct” Companiei Kroll pentru a solicita cel de-al doilea raport „pe care noi vrem să-l publicăm”.

Acest pas vine după ce, recent, Banca Națională a Moldovei a declarat că raportul a fost remis Procuraturii Generale, iar ultima a invocat „clauza de confidențialitate” pentru a refuza cererea deputaților.

„Cetățenii trebuie să-și cunoască eroii care, din 2010 încoace, au contribuit la devalizarea sistemului bancar”, a spus Slusari.

Amintim că din Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare fac parte socialiștii Vladimir Golovatiuc, Vladimir Țurcan și Adrian Lebedinschi, Alexandru Slusari din partea PPDA, Dumitru Alaiba și Lilian Carp din partea PAS. De asemenea, trei membri ar urma să fie desemnați de „viitoarea opoziție”, adică de Partidul Democrat și Partidul „Șor”.

Comisia este condusă de Alexandru Slusari - președinte, Vladimir Golovatiuc - vicepreședinte, iar Lilian Carp - secretar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md