14:23:25 24.04.2024
Stiri

Macron: În ciuda divergențelor, Europa trebuie să mențină cu Rusia un „dialog strategic”

Știri 12.06.2019 15:03 Vizualizări874 Autor: Ziarul National
Macron: În ciuda divergențelor, Europa trebuie să mențină cu Rusia un „dialog strategic”


Președintele francez Emmmanuel Macron consideră că, în ciuda diferențelor, Europa ar trebui să mențină un „dialog strategic” cu Rusia. În acest scop va avea săptămâna aceasta o conversație „lungă și intensă” cu președintele rus Vladimir Putin, a declarat liderul francez într-un interviu pentru postul de televiziune elvețian RTS.

Potrivit lui Macron, Europa cu multipolaritatea sa ar trebui să restabilească noile reguli de încredere și securitate cu Rusia și să nu fie de acord exclusiv cu NATO. Dar, recunoaște el, după anexarea Crimeei de către Rusia, țările europene nu pot acționa ca și cum „nu s-a întâmplat nimic” și sa nu observe „gestul militar” din partea Moscovei.

De măsura în care eforturile Rusiei de a pune în aplicare acordurile de la Minsk și de a pune capăt conflictului militar în Ucraina va depinde și dacă formatul G7 va fi din nou extins cu participarea Rusiei, a subliniat Macron, care, în prezent, este președintele clubului G7.

Rusia a fost participanta la forumurile G8 începand din 1998. Cu toate acestea, în 2014, după anexarea Crimeei, statutul său de membru al clubului celor mai avansate economii a fost suspendat. Ulterior, liderii țărilor membre G7 au reamintit în mod repetat că condiția pentru întoarcerea Rusiei este punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, pentru a rezolva situația din estul Ucrainei.

Din clubul G7 al celor mai avansate economii fac parte Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md