07:28:57 20.04.2024
Stiri

OPINIE // Degeaba sprijinim acest parcurs european al R. Moldova, dacă noi politic o lăsăm în mâinile Moscovei”

Știri 12.06.2019 17:40 Vizualizări1902 Autor: Ziarul National


OPINIE // Degeaba sprijinim acest parcurs european al R. Moldova, dacă noi politic o lăsăm în mâinile Moscovei”

Actuala criză politică din R. Moldova ar fi consecința proastei gestionări a României a intereselor românești în stânga Prutului. De această părere este jurnalistul de la București, Dan Tanasă. Totodată, acesta susține că Bucureștiul a susținut financiar Chișinăul fără a avea o strategie, viziune și un proiect de țară, informează infoprut.ro.

„România pompează foarte multe zeci de milioane de euro în R. Moldova tocmai pentru a construi această dimensiune europeană, fără a avea o strategie clară, fără vrem să construim la Chișinău o forță politică românească care să își dorească să acționeze pentru singurul scop dintre București și Chișinău, Unificarea. Alt plan este doar un joc de culise între puterile lumii. Guvernul României ar trebui să spună de ce pompează bani pentru grădinițe, pentru autobuze, pentru modernizare, dăm curent electric – pentru ce? Degeaba sprijinim acest parcurs european dacă noi politic o lăsăm în mâinile Moscovei”, a declarat Dan Tanasă la B1 TV.

Jurnalistul a criticat și poziția ministrului de externe Teodor Meleșcanu față de situația actuală din R. Moldova.

„Diplomația românească, atunci când nu are niște poziții ferme pe anumite teme, intră în niște jocuri de cuvinte (…). E ridicol ca șeful diplomației române să intre în jocurile acestea de cuvinte, de parcă ar completa un rebus sau o integramă. Aici vorbim despre interesele României în R. Moldova, în Basarabia, de faptul că SIE și diplomația românească au eșuat lamentabil. Nu există la București un proiect de țară care să respecte interesele românilor din R. Moldova. Vedeți aici, la București, toată lumea tratează această chestiune de parcă am vorbi de o țară de undeva de prin Africa, nu am vorbi de o parte a României. România, din păcate, e singura țară care încă mai consumă tot ce au însemnat consecințele Pactului Ribbentrop-Molotov”, a explicat Tănasă.

În același timp, Dan Tănasă a subliniat faptul că cele două tabere politice care se confruntă acum la Chișinău sunt controlate de Moscova. „Maia Sandu nu poate să vină să ne spună acum că Dodon e un băiat bun și că poate să facă alianță cu el, după ce în 2017 a zis că e un trădător de țară. (…) Vorbim de guvernarea unui stat, nu de guvernarea unei scări de bloc. Maia Sandu a fost întrebată în repetate rânduri cum rămâne cu Reunificarea și a dat-o cotită”, a mai punctat Tănasă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md