11:25:56 25.04.2024
Stiri

Competiție globală pentru IDEI DE AFACERI ECOLOGICE cu premii de MII de euro: Cetățenii din R. Moldova, îndemnați să participe

Economie 12.06.2019 18:00 Vizualizări3032 Autor: Ziarul National
Competiție globală pentru IDEI DE AFACERI ECOLOGICE cu premii de MII de euro: Cetățenii din R. Moldova, îndemnați să participe


Cetățenii din R. Moldova sunt îndemnați să aplice la competiția „ClimateLaunchpad 2019”, cel mai mare concurs de idei de afaceri verzi din lume, menit să remedieze schimbările climatice.

La concurs sunt salutate inovațiile în materie de energie regenerabilă, eficiență energetică, alimentație și agricultură, apă, transport, tehnologie industrială sau orice alt mod de combatere a schimbărilor climatice și pot aplica proiecte de la elevi până la deținători de startup-uri, atâta timp cât au o idee care îmbină afacerea cu ecologia.

Programul face parte din ofertele antreprenoriale ale EIT Climate-KIC, programul de inovare al Uniunii Europene pentru schimbările climatice.

„ClimateLaunchpad” este derulată simultan în 50 de țări, iar participanții selectați vor beneficia mai întâi de un program de dezvoltare organizat de traineri internaționali și locali, după care vor concura la Finala Națională. La finalul competiției vor fi selectate două echipe care vor merge să reprezinte R. Moldova la Finala Globală din Amsterdam.

Participarea în cadrul competiției este gratuită, iar limba de comunicare este engleza.

Organizatorii anunță că această competiție este gândită pentru a ajuta antreprenorii aspiranți să-și dezvolte ideile ecologice în afaceri globale.

Cele mai bune 10 idei vor obține acces la un business-accelerator regional, valoarea acestuia fiind de 105 mii de euro. Câștigătorul locului 1 primește, de asemenea, un premiu în bani de 10 000 de euro, locul 2 – 5 000 de euro, iar echipa care se va clasa pe locul trei va câștiga 2 500 de euro.

Înscrierile, care presupun o scurtă descriere a ideii inovatoare ,se fac până la 29 iunie curent, prin completarea formularului disponibil AICI.

Mai multe detalii, pe www.climatelaunchpad.org și pe https://www.facebook.com/ClimateLaunchpadMoldova/.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md