15:28:26 28.03.2024
Stiri

DOC // Ministrul de Externe al Guvernului Maia Sandu a rechemat AMBASADORUL R. Moldova în SUA: „Orice demersuri întreprinse de către doamna Balan nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime”

Politică 12.06.2019 20:04 Vizualizări2523 Autor: Ziarul National
DOC // Ministrul de Externe al Guvernului Maia Sandu a rechemat AMBASADORUL R. Moldova în SUA: „Orice demersuri întreprinse de către doamna Balan nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime” Facebook


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Maia Sandu, Nicu Popescu, a semnat astăzi un ordin prin care o recheamă pe Ambasadoarea R. Moldova la Washington, Cristina Balan.

Conform ordinului, Cristina Balan ar trebui să fie la Chișinău pentru consultări vineri, 14 iunie.

De asemenea, Nicu Popescu a informat autoritățile SUA că Ambasadoarea Balan nu mai reprezintă „poziția autorităților moldovenești legitime”.

„Țin să informez opinia publică despre faptul că, printr-un ordin pe care l-am semnat astăzi, Ambasadorul R. Moldova în Statele Unite ale Americii, dna Cristina Balan, a fost rechemată la Chișinău pentru consultări.

De asemenea, am informat autoritățile americane despre decizia respectivă și motivele ei, menționând că din acest moment orice demersuri întreprinse de către dna ambasador Balan nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime”, a explicat Nicu Popescu.

Cristina Balan, dar și ministrul de Externe al Guvernului Filip, Tudor Ulianovschi, nu au comentat, deocamdată, ordinul semnat de Nicu Popescu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md