(video) Premieră în Coreea de Sud: KIA K7 Premier (Cadenza) facelift

În Coreea de Sud, baştina mărcii auto KIA, a debutat după plan modelul actualizat KIA K7, cunoscut şi pe alte pieţe sub denumirea Cadenza. Acest sedan este al doilea cel mai prestigios model cu tracţiune faţă din toată gama KIA, după vârful de gamă K9 (numit şi K900/Quoris) care este construit pe o platformă cu tracţiune spate.

Actualul K7 a apărut acum trei ani şi încă va mai continua să se vândă o vreme, cel puţin în Coreea de Sud, însă paralel şi în conformitate cu normele tradiţionale, ajuns la mijloc de carieră acest model a suferit o modernizare. Fiind mai mult decât un facelift, producătorul a decis să-l diferenţieze prin sintagma Premier adăugată în denumire.

Din panourile exterioare ale caroseriei au rămas doar cele ale ușilor și acoperișul. În rest, designul sedanului a fost revizuit radical, un exemplu demn de urmat şi de către alţi producători. Noua KIA K7 Premier arată mult mai solidă și mai agresivă decât predecesorul său.

Stiliştii de la KIA au reformulat semnăturile luminoase sub forma literei Z din faruri şi lămpile de gabarit, iar stopurile sunt acum conectate printr-o fâşie LED cu o linie “întreruptă”. Noua faţă i-a crescut şi dimensiunile, în particular cel mai evident lungimea – 4.995 mm (+25 mm)!

În habitaclu există de asemenea mai mult decât o simplă evoluţie: planşa de bord este complet nouă, precum şi consola centrală şi tunelul central. Producătorul mai anunţă despre o izolare fonică mai bună datorită folosirii unor geamuri mai groase. Acum, K7 Premier are în nivel de echipare de bază tapiţerie din piele, scaune frontale reglabile electric şi ventilate, faruri LED, cameră video spate, nouă airbag-uri şi sistem de avertizare în cazul detectării riscului de coliziune frontală printre altele.

Un panou de bord digital este oferit drept dotare opţională şi acesta afişează imagini pe un ecran de 12.3 inci. De asemenea, după cum a debutat recent pe noul Hyundai Santa Fe, şi acest sedan are un sistem de redare a imaginilor live de pe camerele de sub oglinzile retrovizoare, pe ceasurile panoului de bord, la activarea semnalizatoarelor de direcţie. O altă dotare care este disponibilă de exemplu pe noul Genesis G90 facelift este un mod automat de reciclare a aerului şi de închidere a geamurilor atunci când se detectează intrarea într-un tunel.

Altă schimbare evidentă este sistemul multimedia: cel de top nu mai are un ecran de 8 ci de 12.3 inci. Se mai anunţă că funcţionalitatea accesului la sistemele automobilului de la distanţă printr-un smartphone a fost extinsă. În stilul celor de la Mercedes-Benz cu al lor sistem ENERGIZING, şi pe K7 Premier există un mod de relaxare ce include coloane sonore cu sunete din natură. Încă o posibilitate deosebit de utilă este că pe post de cameră de bord poate fi folosită camera frontală şi cea posterioară pentru a înregistra imagini video din trafic!

Sub capotă, principala noutate este apariţia unui agregat GDI din familia SmartStream, cu patru cilindri şi un volum de 2.5 litri, care are o un sistem de injecţie combinată cu combustibil (în colectorul de admisie și direct în cilindri). Acest motor va înlocui precedentul GDI natural aspirat de 2.4 litri (190 CP) şi va apărea mai târziu şi pe alte modele KIA, deși caracteristicile sale nu au fost încă dezvăluite.

Gama de motoare pe benzină mai include un V6 GDI de 3.0 litri (266 CP), alături de un turbo diesel CRDi de 2.2 litri (202 CP), un V6 3.0 LPI care consumă gaz (235 CP), precum și o unitate hibridă din care face parte un MPI de 2.4 litri (159 CP) şi un motor electric cu 52 CP. În schimb, din gamă a fost scoasă cea mai puternică unitate V6 de 3.3 litri cu 290 de CP.

Dar de acum încolo, toate versiunile de KIA K7 sunt dotate cu o nouă cutie de viteze automată cu opt trepte cu un nou levier nefixat pentru control, în timp ce anterior versiunile de bază erau oferite doar cu o veche transmisie cu şase viteze. În particular, maşinile cu motoare GDI de 3.0 litri vor mai avea o servodirecţie R-MDPS cu un motor electric instalat nu pe arbore, ca și în alte versiuni, dar pe rack. Cu această soluţie se promite un control mai precis și un feedback mai transparent.

În Coreea de Sud, dealerii locali deja acceptă comenzi pentru KIA K7 Premier. Vânzările vor începe din luna iulie. Prețurile variază de la 22.600 de dolari pentru modelul pe gaz şi de la 26.200 de dolari pentru cel mai “slab” benzinar.

Mai târziu, modelul actualizat sub denumirea Cadenza va ajunge şi pe piața americană, dar şi în alte regiuni unde mai este disponibil.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/