VIDEO// Susținătorii PD recidivează: Un tânăr care pichetează Ministerul Justiției l-a agresat pe activistul Anatol Mătăsaru, care filma pentru Anticoruptie.md

Anticoruptie.md
12/06/2019
Foto: CIJM

Activistul Anatol Mătăsaru a fost agresat miercuri de către unul dintre susținătorii Partidului Democrat, care se afla printre protestatarii de la  sediul Ministerului Justiției. Activistul filma pentru portalul Anticoruptie.md despre acțiunile de pichetare a sediilor unor instituții guvernamentale. 

”Filmam momentul când protestatarilor le erau distribuite merinde și apă. Cineva s-a apropiat de mine din spate și m-a lovit cu piciorul peste mâna în care țineam camera. Aparatul de filmat a zburat la câțiva metri, l-am găsit duppă o mașină”, a precizat Anatol Mătăsaru. 

Activistul  a mai comunicat că era însoțit de o activistă care a început să strige ”Poliția!”, însă niciunul din polițișltii aflați în incinta Ministerului Justiție nu a intervenit, Atunnci femeia a sunat la Serviciul de urgență 112. ”După ce a văzut că a fost chemată poliția, agresorul a încercat să dispară. L-am ajuns la intersecția străzilor București și Serghei Lazo.  Atunci a venit și echipajul de poliție, care l-a reținut. Am fost invitați la sectorul de poliție nr.1, unde am scris plângeri și explicații. Apoi am revenit la Ministerul Justiției unde era parcat automobilul meu. Acolo l-am întâlnit din nou pe tipul care m-a atacat și am fost înconjurați de vreo 15 tineri. Agresorul a zis că este gata să-mi plătească, numai să nu le filmez protestul”, a adăugat activistul.

Anatol Mătăsaru susține că cel care l-a agresat este individul care l-a atacat din spate pe fostul primar Dorinn Chirtoacă la protestul organizat de PDM duminica trecută.

Cristina Șevciuc, polițista care a recepționat plângerea depusă de Mătăsaru, ne-a comunicat că  agresorul a fost indentificat și audiat. Polițista a refuzat să ne ofere alte detalii. Polițista a precizat doar că acesta nu părea să fie în stare de ebrietate și nu a fost îndreptat la expertiză.

Anticoruptie.md
12/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii