/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Primarul din Cimișlia către Diacov: „Ați acaparat toate instituțiile statului”. Răspunsul deputatului

missing
12 iunie 2019, ora 17:55

„Curtea Constituțională (CC) este o instituție acaparată ca și tot statul. Cine a dictat o decizie, poate să o dicteze și pe alta”. Cu un astfel de mesaj a venit primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu către deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale desfășurate la consiliul raional Cimișlia. 

„Domnul Diacov, v-ați băgat acum în așa groapă și încă ați mai tras capacul deasupra. Nu aveți nici o ieșire din situația asta pentru că s-a încălcat tot, nu mai sunteți credibili. Ați anulat alegerile primarului din Chișinău, ați ignorat Comisia de la Veneția. Ați acaparat toate instituțiile statului, justiția tot. Cine vă mai crede acum. Noi ce suntem uituci, nu ținem minte cum ați impus trei judecători să plece și ați băgat trei oameni noi acolo? Acum doar dacă să vă ajute cineva. Totul este corupt. Lăsați să lucreze autoritățile legitime ale Republicii Moldova. Nu puteți să duceți poporul acesta într-o groapă. Nu suntem finanțați, nu suntem ajutați. Ați epuizat toate posibilitățile de finanțare internă. Și acum ne duceți și la sărăcie”, a declarat în cadrul ședinței primarul orașului Cimișlia.

La rândul său, Dumitru Diacov a susținut: „Eu nu am nici o problemă să stau patru ani în opoziție. Deputat în rândul opoziției e cea mai creativă funcție în țară. La guvernare trebuie să porți răspundere și să știi că în urma ta este țara, sunt oameni, sunt decizii importante ș.a. Eu sper că se vor așeza, posibil că o să vină și niște mediatori internaționali, noi am mai avut asta în 2001 și 2002 când piața era inundată cu oameni. Sper că și acum vor veni niște mediatori care o să împace lucrurile. Trebuie de găsit compromisuri de așezat la masă. Este aspectul juridic este o problemă, pe care nici una din părți nu poate să o treacă. Comisia de la Veneția o să examineze. Eu sper că și oponenții politici o să se conformeze. Dacă merge tot în felul ăsta, pe 9 practic intrăm în procedură de campanie electorală”, a spus deputatul.

Discursul înregistrat al deputatului democrat Dumitru Diacov a fost postat pe blogul primarului orașului Cimișlia. Potrivit primarului, astăzi la ședința Comisiei pentru situații excepționale au fost invitați primarii și conducătorii serviciilor de desconcentrate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram