/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Protestatari agresivi la Curtea Constituțională

missing
12 iunie 2019, ora 22:40

Discuțiile cu protestatarii care stau în fața ministerelor nu sunt deloc sigure. S-au convins și astăzi, colegii mei Diana Popa și Oleg Kozlov, care au filmat în fața Curții Constituționale. În timp ce voiau să discute cu oamenii, imediat în jurul lor se adunau tineri suspecți. Aceștia își băgau telefoanele sau bucăți de cartoane în obiectiv sau o trăgeau pe reporteră de haină.

–Scuzați, dar noi aici luăm interviu. Ne încurcați puțin. Sau doriți să vorbiți, să intrați atât de mult în cadru? Iată aici este un protestatar care de atâtea ori dorește să intre în cadrul TV8. Dar nu fugiți! Vrem să discutăm cu dvs.

Momentele au fost surprinse chiar în emisie directă. În timp ce discutam cu oamenii din corturile din fața Curții Constituționale, unul dintre tineri s-a postat de câteva ori în fața camerei, a apăsat butoanele și a împins cameramanul.

Eu vă rog frumos! Sau participați la interviu, sau nu ne încurcați!

Însă imediat ce au văzut că îndreptăm camera spre ei, dădeau bir cu fugiții. Alți protestatari au ignorat întrebările noastre și s-au ascuns prin corturi.

-Poftă bună, doamnă! Dar de ce refuzați să vorbiți?

Iar cei care nu găseau corturi, fugeau de întrebări pe unde apucau.

– Puteți să ne spuneți iată… –Da du-te fetița! Ia uite dragă ce spune ea!

 –Bună ziua, pot să mă așez aici cu dvs? Nu fugiți. –Da dute!

 –Te-ai dus! Eu nu te-am invitat! –Gata, am plecat.

O femeie ne-a spus că sta aici pentru că îi place ce scrie pe clădire. Ne-a invitat și pe noi.

 –Eu vreau să văd cum trăiți, dacă nu vă este dificil. Duceți-vă și cumpărați un cort de acesta și puneți-vă aici în mijloc, lângă mine și stați, poftim. Îmi place că îmi place. Îmi place poarta asta, îmi place ce scrie pe pereți. –Mai comunicați cu oamenii? –Da, da.

Nu este prima dată când echipa TV8 a fost bruscată, în timpul evenimentelor din capitală. Zilele trecute, un polițist a împins cameramanul și șoferul, care au venit la briefingul Partidului Democrat și au oprit mașina pentru a lăsa echipa. Iar reportera TV8, Daniela Cuțu, a fost stropită cu apă în timp ce discuta cu protestatarii. Într-un alt caz, o persoană i-a smuls telefonul și i l-a aruncat pe asfalt. A avut de suferit și microfonul TV8. Un protestatar și-a stins țigara de el, în timp ce reporterul se afla în teren. În situații similare s-au pomenit și jurnaliștii de la alte instituții de presă. Astfel, mai multe ONG-uri de media au condamnat atacurile asupra presei și s-au adresat ambasadelor și instituțiilor internaționale acreditate în Moldova pentru ca acestea să ia act de cazurile de violență.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram