Noua ministră a Finanțelor din Guvernul Sandu a fost învestită în funcție: „Primele acțiuni vor fi să înțelegem gaura financiară care a fost lăsată de guvernarea precedentă”

Natalia Gravriliță a fost învestită astăzi în funcția de ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu.

Foto: privesc.eu

„Am lucrat în administrația pubilcă și știu că la Ministerul Finanțelor sunt persoane profesioniste, dedicate, care au menținut funcționalitatea statului chiar și în condițiile unui stat capturat. Abia aștept să încep lucrul cu ei.

Primele acțiuni vor fi să înțelegem gaura financiară care a fost lăsată de guvernarea precedentă”, a declarat Natalia Gavriliță pentru PRO TV.

„Eu sunt din diasporă. Știu că sunt foarte mulți oameni în diasporă care abia așteaptă să aibă un pic de speranță, ca instituțiile statului să înceapă să lucreze pentru oameni și nu pentru o singură persoană sau un grup de persoane”, a mai adăugat Gavriliță.

Natalia Gavriliță a mai menționat că nu-l cunoaște pe Octavian Armașu, însă cu Ion Chicu a lucrat în Aparatul Guvernului.

Natalia Gavrilița este economistă de profesie. Aceasta este stabilită de trei ani la Londra unde lucrează în calitate de economistă la Fondul Global pentru Inovații. Are experienţă în domeniul guvernării și consultanţă în dezvoltare.

Anterior a fost secretară de stat la Ministerul Educației. A petrecut câțiva ani în domeniul consultanței îndezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate. Înainte de aceasta, a deținut funcții de conducere în cadrul oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.

Natalia Gavriliţă a absolvit dreptul la Universitatea de Stat din Moldova şi un master în politici publice la „Harvard Kennedy School”.

CV-ul candidaților la fotoliile de miniștri în Guvernul Sandu.


Pub