(video) Noul Ministru de Externe din Guvernul Sandu, explică de ce comunitatea internațională susține noua guvernare de la Chișinău

Republica Moldova nu are o democrație perfectă, dar și în condițiile acestea în ultimii 30 de ani, nu s-a întâmplat niciodată ca un guvern care a pierdut alegerile să nu să se retragă de la guvernare. Cel puțin asta a declarat noul Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europenii, Nicolae Popescu, care a fost invest astăzi de către președintele Igor Dodon.

„În aceste condiții m-am văzut chemat să ajut în această criză. Politica externă joacă un rol foarte important într-o țară ca Republica Moldova. Moldova nu are așa de multe resurse interne la etapa actuală de dezvoltare și din această cauză politica externă joacă un rol important”.

Noul Ministru de Externe spune că va face ca economia țării și relațiile externe să se dezvolte așa cum vor cetățenii. „Din cauza că noua guvernare este susținută de 2/3 din populație, anume și din această cauză, toată comunitatea internațională a recunoscut legitimitatea Parlamentului și a Guvernului”.

Referindu-se la situația geopolitică actuală, Popescu a declarat că vectorul European este singurul vector al Republicii Moldova, întrucât 60% din exporturile RM sunt în UE.

„Rolul meu în calitate de Ministru de Externe este să aduc Moldova în Europa. Eu mă voi ocupa de acest lucru non-stop”.

UNIMEDIA amintește că astăzi, președintele Dodon a investit trei miniștri în Guvernul Sandu.

  1. Vadim Brînzan, ministru al Economiei și Infrastructurii,
  2. Natalia Gavrilița, ministru al Finanțelor,
  3. Nicolae Popescu, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.


Pub