(video) Premierul ales, Maia Sandu, spune în ce condiții va dialoga cu Partidul Democrat

Premierul învestit, Maia Sandu, a anunțat câteva condiții în care ar dialoga cu Partidul Democrat din Moldova (PDM) în urma invitației repetate a democraților. În cadrul unei conferințe de presă, deputata a adăugat că fracțiunea PD-ului este așteptată la ședința Parlamentului de astăzi, 11 iunie.

Foto: UNIMEDIA

„Invitația PD la dialog arată intenția de a nu se conforma legii și de a pune în practică tentativa de lovitură de stat. Singura formă de dialog poate avea loc doar în următoarele condiții:

  1. Eliberarea imediată a tuturor instituțiile statului
  2. Retragerea persoanelor agresive din jurul clădirii Guvernului și asigurarea accesului noului cabinet de miniștri la locurile de muncă
  3. Încetarea oricăror presiuni și amenințări asupra funcționarilor publici și asupra cetățenilor Republicii Moldova

După îndeplinirea acestor condiții obligatorii, dialogul poate continua doar aici, în Parlament. La ora 14:00 are loc o nouă ședință a Parlamentului și deputații PD ar trebui să se prezinte la această ședință, pentru că de asta au fost votați de cetățeni”, a declarat Maia Sandu.

UNIMEDIA amintește că Partidul Democrat a invitat repetat toate fracțiunile politice la un dialog, pentru a găsi o soluție de ieșire din blocajul politic și constituțional.

Amintim că ieri, 10 iunie, Andrian Candu a declarat că PD cheamă partidele parlamentare, „mai cu seamă PSRM și ACUM la dialog politic”.

Drept reacție la invitația PD la „dialog politic” cu PSRM și ACUM, deputații Igor Grosu, Alexandru Slusari și Ion Ceban au spus că „așteaptă de la PD să elibereze instituțiile de stat”.


Pub