(foto/video) Halkidiki – Reportera UNIMEDIA, îndrăgostită de una dintre cele mai spectaculoase peninsule din Grecia

Una dintre cele mai populare destinații turistice elene. Cu peisaje care-ți taie respirația, arhitectură deosebită, ape turcoaz, nisipuri aurii, bucătărie mediterană, peninsula Halkidiki cucerșete orice turist prin ingredientele sale magnifice.

Iar pentru ca toate acestea să fie descoperite și de cetățenii Republicii Moldova, compania Mouzenidis Travel (www.mzt.md) și Air Moldova au organizat un Tur Informațional. Astfel, agenții de turism ai celor mai mari companii din RM și reportera UNIMEDIA, timp de o săptămână, au exploarat frumusețea rară a acestei penisule.

Vestea bună a companiei „Air Moldova” privind noua cursa regulată Chişinău – Salonic, din data de 23 mai, a fost ocazia perfectă pentru noi ca să ajungem, doar într-o oră și 35 de minute, în condiții de cea mai înaltă calitate, pe aceste tărâmuri magnifice.

De asemnea, Mouzenidis pune la dispoziția turșitilor și un autocar confortabil cu prețuri accesibile și cu durata de 2 ori pe saptămână (miercuri și sambată) Chișinău- Salonic.

Halkidiki / Sursa:UNIMEDIA

Întinderi de nisip, fâșii de măslini, păduri de pini și peisaje spectaculoase, toate acestea ne-a impresionat chiar din momentul când am aterizat în orașul Salonic, care se consideră a fi cel de-al doilea cel mai mare oraș din Grecia.

Plin de viaţă şi mişcare, orașul a devenit renumit pentru cultura sa și festivalurile tradiționale grecești. De asemenea, oraşul este cunoscut pentru bucătăria sa semnificativă. Astfel, numeroasele taverne te fac să te îndăgostești în delicatesele specifice pe care doar aici le poți degusta.

Salonic / Sursa:fly-go.ro

În ceea ce privește morfologia Halkidiki, brațele peninsulare Kassandra, Sithonia și Athos, se alungesc în marea Egee, redând o formă deosebită, care seamănă mult cu tridentul zeului mării, Poseidon, lucru pentru care a devenit unul dintre cel mai renumit obiectiv turistic în Grecia.

Kassandra

Kassandra este brațul cel mai vestic al peninsulei Halkidiki și se consideră a fi cel mai populat, anume pentru distracțiile nocturine. Cluburi, discoteci, baruri, muzică și petrceri– elementele specifice pentru acest loc.

Halkidiki / Sursa:MOUZENIDIS

Totuși, pentru o atmosferă mai liniștită, turșitii preferă sătucul Afitos, acolo unde pot descoperi casele tradiționale grecești și arhitectura care datează chiar din sec. XIX.

Sithonia

Sithonia este brațul central al penisulei. Cu un stil tradițional Macedonian și modern, între mare și munte, regiunea a devenit cuceritoare prin plajele sale stâncoase deosebit de misterioase și cele mai bune din Grecia, precum Azapiko, Tristinika, Korakas, Marathias, Kalamitsi, Kriaritsi.

Sithonia / Sursa:MOUZENIDIS

Astfel, turștii rămân uimiți de acest colț de paradis îmbrăcat în nisip namaipomenit de fin și scăldat în ape cristaline, fiind locul ideal pentru o evadare din agitația specifică a verii.

Athos

Muntele Athos rămâne în memoria turiștilor ca un loc aparte. Asta pentru cei care reușesc să ajungă aici, pentru că ccesul le este permis doar bărbaților care obțin o aprobare specială.

ATHOS / Sursa:MOUZENIDIS

Aici își au locul și răsar din stânci 20 de mănăstiri, 12 schituri și o mulțime de chilii călugărești ortodoxe, în care trăiesc circa 2000 de monahi. Aproximativ jumătate dintre mănăstiri sunt conservatoare, urmând un regulament strict în privința disciplinei.

De-a lungul istoriei, călugării mânăstirilor de la muntele Athos au trăit în schituri, chilii, „kalive” (chilii mai mici, unde câțiva călugări trăiesc ca intr-o familie) sau ermitaje.

Meteora

Meteora reprezintă cel de-al doilea centru monarhal din Grecia, după cel de pe Muntele Athos. Și dacă la Athos pot ajunge doar bărbaţii, Meteora e accesibilă oricui.

Meteora / Sursa:UNIMEDIA
Meteora / Sursa:UNIMEDIA

Numele Meteora înseamnă în limba greacă „mijlocul cerului”, „suspendat în aer” sau „sus în ceruri”.

Cu siguranță aceste cuvinte vorbesc mult de la sine, deorece stâncile de aici par fi niște meteoriți, coborâți și așezați în acest spațiu misterios.

Din cele 24 de mănăstiri funcţionale în secolul al XV-lea, azi au mai rămas doar şase, slujind scopurilor turistice şi muncii de cercetare: Sfânta Mănăstire a Marelui Meteor, Mănăstirea Rousanou (1380), Mănăstirea Varlaam (1350), Mănăstirea Sf. Nicolae(1527), Mănăstirea Sf. Ştefan (1350) şi Mănăstirea Sf. Treimi (1458-1476).

Aici, totul pare a fi desprins dintr-un film fantastic. Labirintul de stânci creează un tablou fenomenal, lucru pentru care emoțiile trăite aici sunt cele mai neobișnuite, iar înălțimea și priveliștea extrem de frumoasă îți taie respirația.

Meteora / Sursa:UNIMEDIA

„Știam că Grecia este o țară nemaipomenit de frumoasă, cu o cultură și destinații extrem de fascinante, însă ceea ce am văzut cu propii ochi, m-a lăsat făr de cuvinte. Călătoria pe peninsula Halkidiki mi-a creat emoții și senzații de neuitat, chiar din momentul când am aterizat. Mi-am dat seama că este extrem de ușor să te îndrăgostești de acest loc, iar să-l uiți e imposibil. Plajele cu nisip fin, locurile arheologice încărcate de legende mitologice și apusurile de poveste te fac să revii neapărat aici. Astfel, pot să spun cu fermitate că mă voi reîntoarce. Sunt sigură că mai am multe și multe de descoperit”, a menționat Mihaela Dicusar, reportera UNIMEDIA.

Menționăm că din 23 mai, 2019, „Air Moldova” a lansat noua cursa regulată Chişinău – Salonic cu durata zborului de 1 ora si 35 min.

Pentru cei care vor să-şi petrecă o vacanţă minunată pe tărâmurile greceşti, Salonic (Thessaloniki) – al doilea oraş ca mărime al Greciei – este alegerea ideala.

Zborul este operat cu o frecvenţă de două ori pe pe săptămână, în fiecare zi de joi şi duminică.

Cei care preferă să călatorească în Grecia cu autocarul, Mouzenidis Travel le oferă posibilitatea să ajungă la destinație și pe cale terestră. Cursele cu autocarul pe cursa Chisinau – Grecia (Salonic) pornesc în zilele de miercuri și sâmbătă.

Pentru ca vacanța să devină ideală întru totul, Mouzenid Travel (www.mzt.md) este compania perfectă care, prin serviiciile sale de înaltă calitate, ține să fie aproape de fiecare turist care dorește să-și planifice o călătorie de nota 10 aici, pe tărâmul eternitații, scăldat în cele mai spectaculoase plaje și ape.

Travel / Sursa:Mouzenidis

Adresa: Ion Vasilenco 38, of. 2

Tel: 022 874-747 / 022 929-288

Mob: 068847471 / 078874747

Mouzenidis Travel - arta odihnei în Grecia!


Pub