Primarii localităților care au declarat susținerea Guvernului Sandu ar fi fost convocați de Pavel Filip. Batrîncea: „Dle Filip, nu amenințați și intimidați oamenii”

Primarii localităților si consilierii care au declarat că susțin Guvernul Sandu ar fi fost convocați de Pavel Filip astăzi, la ora 16:00 în incinta Guvernului Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat deputatul socialiștilor, Vlad Batrîncea, acum câteva minute în cadrul ședinței Parlamentului.

Foto: Igor Rotari | UNIMEDIA

„Avem un Guvern nou, un Parlament legitim, însă Guvernul Filip nu cedează, nu vrea să plece și să ofere posibilitatea Guvernului legal să-și înceapă activitatea și realizarea programului votat de deputați. Ieri și alaltaieri, mai mulți reprezentanți ai administrațiilor publice locale, primari consilieri au ieșit cu unele declarații unde au spus că recunosc legitimitatea parlamentară și noul Guvern așa cum a fost recunoscut și de întreaga lume civilizată. În acest sens, primari și consilieri, care au venit cu mesaje de încurajare, au fost convocați la Guvern de către Pavel Filip, în calitatea de presupus prim-ministru”, a declarat Batrîncea.

În acest sens, Batrîncea a venit cu un mesaj către Pavel Filip.

„Domnul Filip, este un Guvern nou, o majoritate parlamentară, vă rugăm mult conformați-vă și nu convocați administrația publică locală, nu inimidați și amenințați oamenii. Prin asemenea comportament doar complicați situația și a viitorului dumneavoastră persoanl”, a mai adăugat deputatul.

De menționat că în condițiile politice actuale din țară mai mulți primari şi preşedinţi de raioane din Republica Moldova s-au despărțit în două tabere, unde o parte susțin Guvernul Sandu, iar pe de o altă parte susțin Guvernul Filip.


Pub