Veteranul, care a agresat mai mulți reporteri la mitingurile PDM, inclusiv reportera UNIMEDIA: „Eu am fost contuzionat…”

Veteranul Mihai Balan, președinte al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență, care a agresat pe 9 iunie curent o reporteră de la Unimedia susține că, de fapt, încerca să o ajute.

„Am vrut să fac cât mai bine pentru ea. Nu-i secret – eu am fost contuzionat la război, eu am fost comandant, am fost rănit grav. Eu am stat rănit în spital jumătate de an. S-o dus chip-ul ista de aici și… Înțelegeți-ne și pe noi și iertați-ne, dacă am greșit ceva în fața dvs.”, a spus Balan pentru Ziarul de Gardă.

Între timp, jurnalista Aurica Jardan-Rusnac de la UNIMEDIA, susține că a avut parte de intimidări din partea lui Balan – „îmi lovea telefonul, iar pe mine chiar de mâini mă apucase cu putere”. Asta în timp ce făcea transmisiune live de la manifestația PDM din 7 iunie, în spatele clădirii Parlamentului.

Duminică, 9 iunie, Balan a urcat pe scenă la mitingul organizat de PDM. „Dl Plahotniuc trebuie să devină președintele țării. El a stopat trădarea țării noastre”, a spus Bălan în discursul său din acea zi.

Amintim că, în semn de protest, față de agresarea mai multor reporteri, inclusiv de la UNIMEDIA în timpul manifestațiilor din 7-9 iunie de către un grup de veterani în frunte cu Mihai Balan și Vasile Iacubov, jurnaliștii le-au oferit, la conferința pe care au organizat-o, un pix și o foaie cu PROTEST pe ea, ca sa-și scrie singuri știrile de la eveniment.


Pub