(video) Departe de ochii presei, Pavel Filip a convocat ședința cu primarii și consilierii care susțin Guvernul Sandu

Cu ușile închise și departe de ochii presei, Pavel Filip a convocat ședința cu primarii și consilierii care susțin Guvernul Sandu. Echipa UNIMEDIA a încercat să afle ce se va discuta în cadrul întrunirii, însă accesul i-a fost restricționat.

Foto: captură video

În fața Insituției, l-am întâlnit pe Ministrul Finanțelor din cadrul Guvernului Filip, Ion Chicu, care a ținut să ne confirme faptul că merge la ședință.

„Da, am venit la ședința convocată de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip. Despre ce se va discuta, o să aflați din agendă. Va fi comunicat de presă”, a spus Ion Chicu.

Întrebat cărui prim-ministru se supune, la etapa actuală, Chicu a spus că susține legile Republicii Moldova și deciziile organelor abilitate.

În ceea ce privește faptul că partenerii externi au salutat Guvernul Sandu, Chicu a menționat că aceștia „răspund de domeniul lor de competențe, Republica Moldova este legislația și Constituția”.

De asemenea, l-am întâlnit și pe ministrul de Externe din Guvernul Filip, Tudor Ulianovschi, însă dânsul a refuzat să ne răspundă dacă merge sau nu la ședința convocată de Filip.

Contactată telefonic, cosiliera lui Pavel Filip, Stela Nistor, nu ne-a răspuns la apel pentru a ne oferi mai multe detalii privind această ședință.

Menționăm că primarii localităților si consilierii care au declarat că susțin Guvernul Sandu ar fi fost convocați de Pavel Filip astăzi, la ora 16:00, în incinta Guvernului Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat deputatul socialiștilor, Vlad Batrîncea, acum câteva minute în cadrul ședinței Parlamentului.

În acest sens, Batrîncea a venit cu un mesaj către Pavel Filip.

„Domnul Filip, este un Guvern nou, o majoritate parlamentară, vă rugăm mult conformați-vă și nu convocați administrația publică locală, nu inimidați și amenințați oamenii. Prin asemenea comportament doar complicați situația și a viitorului dumneavoastră persoanl”, a mai adăugat deputatul.

De menționat că în condițiile politice actuale din țară mai mulți primari şi preşedinţi de raioane din Republica Moldova s-au despărțit în două tabere, unde o parte susțin Guvernul Sandu, iar pe de o altă parte susțin Guvernul Filip.

Precizăm că primarii din republică și președinții de raioane s-au împărțit în două tabere, fiecare susținând unul din cele două Guverne de la Chișinău. Mai multe declarații au fost semnate de aceștia și făcute publice pe parcursul zilei de ieri și astăzi.


Pub