Mai multi primari sprijină noul Guvern
Politic 11 iunie 2019, 20:13 | 1565

Mai multi primari din republica au declarat ca sprijina noul Guvern, votat de majoritatea parlamentara. Este legal si democratic, au spus functionarii respectivi, care au adaugat ca sunt gata sa conlucreze cu guvernarea si sa se conduca de legile care vor fi votate de aceasta.

Primarul din Bumbăta, raionul Ungheni, și consilierii acestui sat au spus că susțin Guvernul ales legitim și s-au adresat cu un mesaj fostei guvernări.

Şi primarul localității Băcioi din componența municipiului Chișinău, Vitalie Șalari, susţine noul Guvern şi majoritatea parlamentară, care a fost constituită democratic, în baza votului cetățenilor, a adăugat funcționarul.

Și 12 consilieri din Durleşti au semnat o declaraţie, prin care și-au exprimat sprijinul pentru majoritatea parlamentară şi Guvernul condus de Maia Sandu. În declarație se mai arată că, în activitatea lor, se vor conduce expres de legile care vor fi votate şi implementate de către noua guvernare. La fel au făcut-o și consilierii municipiului Cahul. Ei au chemat forțele politice, parlamentare și extraparlamentare, cităm, „la un dialog responsabil, spre edificarea statului de drept și curmarea apucăturilor dictatoriale”. Și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a recunoscut legitimitatea noului Guvern.

Opinia ta contează. Comentează!