Un oligarh cu planuri de viitor
Politic 11 iunie 2019, 20:16 | 3731

Lichidarea oponentilor politici, monopolizarea pietei media si inchiderea postului de televiziune Jurnal TV. Mai exact, acapararea totala a puterii in Moldova. La asta visa, in 2015, Vladimir Plahotniuc. Cel putin asa reiese dintr-o inregistrare audio difuzata de un post privat pe televiziune, care ar surprinde o discutie intre liderul PD si un oficial rus. „O sa-i extermin pe toti”, pare sa promita oligarhul.

Din convorbirea, care ar fi fost înregistrată la sfârșitul anului 2015, reiese un plan de acaparare totală a puterii în Moldova. O voce asemănătoare cu cea a liderului PD, Vladimir Plahotniuc, vorbește despre preluarea controlului asupra țării, inclusiv prin lichidarea oponenților politici.

Ulterior, sunt expuse și numele oponenților politici vizați.

Iar pentru ca acest lucru să fie posibil, americanii trebuie ținuți departe, pentru a nu sări opoziției în ajutor, spune vocea surprinsă în înregistrarea cu pricina.

Ulterior, subiectul discuției ajunge să fie monopolizarea pieței TV din Moldova, dar și închiderea Jurnal TV prin lipsirea de bani și publicitate.

Întâmplător sau nu, anume în perioada în care ar fi fost făcute aceste declarații, unul dintre cei mai mari clienţi de publicitate ai Jurnal TV a renunţat la contractul semnat cu postul nostru de televiziune. Dacă se dovedește că vocea aparține lui Vladimir Plahotniuc, el trebuie să fie tras la răspundere pentru uzurparea puterii și trădare de țară, spune ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Atât șeful PD, Vladimir Plahotniuc, cât și purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gamurari, nu au răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică, iar vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a avut telefonul deconectat. 

Opinia ta contează. Comentează!