08:34:35 24.04.2024
Stiri

Premierul Pavel Filip: „Îmi pare rău ce s-a întâmplat cu profesorii turci”; Ministra Justiției: „Hotărârile CtEDO se execută”

Social 11.06.2019 16:19 Vizualizări1703 Autor: Ziarul National
Premierul Pavel Filip: „Îmi pare rău ce s-a întâmplat cu profesorii turci”; Ministra Justiției: „Hotărârile CtEDO se execută”


Premierul Pavel Filip susține că regretă ce li s-a întâmplat celor șapte profesori turci care au fost expulzați, în septembrie 2018, din R. Moldova și au ajuns în închisorile din Turcia, dar adaugă faptul că „nu a putut interveni”.

Astăzi Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat R. Moldova pentru faptul cum s-a procedat cu profesorii turci și a obligat Guvernul să-i plătescă fiecărei victime câte 25 de mii de euro.

„Hotărârea CtEDO se execută, nu se pune în discuție. Răspunde țara. Plățile vor fi efectuate de către R. Moldova. Din punctul meu de vedere, era o decizie pe care o puteam anticipa. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat cu profesorii turci atunci și mi-am spus poziția atunci a doua zi, dar cu părere de rău au fost alte instituții, de investigare, care au intervenit”, a declarat astăzi Pavel Filip la Guvern.

Premierul afirmă că atunci când a aflat, „faptul era deja săvârșit”.

Ministra Justiției, Victoria Iftidi, a fost mai laconică în declarații pe marginea acestui subiect: „Hotărârile nu se comentează, se execută. Orice hotărâre - a CtEDO, a Curții Constituționale, toate se execută”.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md