image
Sursa foto: rri.ro

În ciuda numeroaselor sale deplasări prin lume, Papa Francisc mărturiseşte: Nu-mi place să călătoresc

Papa Francisc spune că nu-i place să călătorească, în ciuda faptului că a mers prin lume într-un ritm mai rapid decât oricare dintre predecesorii săi.

„Ei bine, vă spun un secret: Nu-mi place să călătoresc. Este adevărat! Este adevărat!", a spus suveranul pontif cu ocazia primirii în audienţă, la Vatican, a 400 de copii din Italia, scrie agerpres.ro.

Suveranul pontif a glumit spunând că plimbările sale prin lume reprezintă o pedeapsă, comparabilă cu felul în care un copil mofturos, care refuză hrana, ar putea fi forţat să mănânce porţii duble.

„Este adevărat că atunci când călătoreşti, găseşti mereu oameni, oameni buni şi înveţi multe atunci când călătoreşti. Dar nu-mi place să călătoresc, nu este în firea mea", a subliniat suveranul.

Întâlnirea papală cu copii veniţi din Sardinia şi Genova a avut loc sâmbătă, dar Vaticanul a dat publicităţii transcriptul întâlnirii duminică.

De la alegerea sa în martie 2013, Francisc a efectuat 30 de vizite în străinătate, o medie de cinci în fiecare an. Benedict al XVI-lea şi Ioan Paul al II-lea au întreprins în medie 3, respectiv 3,85 vizite în străinătate în fiecare an. Un stat pe care nu l-a vizitat încă este ţara sa natală, Argentina, spre dezamăgirea compatrioţilor săi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: