(Imaginea zilei) Zinaida Greceanîi, prezentată oficial în calitate de președinte a Parlamentului pe pagina instituției

Zinainda Greceanîi, numită sâmbătă, 8 iunie, în calitate de președinte a Parlamentului, a fost prezentată oficial, deja și pe site-ul Instituției. Dacă accesăm pagina, acolo vedem că la rubrica „Conducerea Parlamentului” apare imaginea cu lidera PSRM.

Foto: parlament.md
parlament.md / Sursa:parlament.md

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului anunță pe o rețea de socializare că Secretariatul Parlamentului a ajutat la ședința Biroului de Parlament de astăzi.

Iv Ceban / Sursa:Iv Ceban

Tot astăzi, Zinainda Greceanîi a făcut declarații de presă, unde le găsiți AICI.

Scurt, despre ce se întâmplă la Chișinău:

La data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.

Curtea Constituțională a emis mai multe hotărâri prin care a anunțat că toate legile și hotărârile adoptate în acea zi se declară neconstituţionale. Curtea Constituțională a declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului.

Tot în data de 8 iunie, Curtea a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.

În aceeași zi, Partidul Democrat a anunțat proteste. Sute de oameni au fost aduși din toată republica la Chișinău. Au fost instalate corturi, iar oamenii au rămas peste noapte să doarmă în stradă, în semn de protest.

La data de 9 iunie, CC l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării și l-a numit pe Pavel FIlip președinte interimar. Pavel Filip a semnat decretul privind organizarea de alegerilor anticipate la data de 6 septembrie 2019, care este o zi de vineri.

Tot ieri, la Chișinău, au avut loc proteste organizate de Partidul Democrat.


Pub