Federația Rusă recunoaște Guvernul Sandu: Sunt gata să colaboreze cu autoritățile alese în mod democratic

Moscova salută formarea coaliției de guvernământ și a guvernului Republicii Moldova. Cel puțin asta se anunță într-un comunicat al Ministerului de Externe al Federației Ruse.

Foto: UNIMEDIA

În comunicat se anunță că autoritățile ruse sunt gata să colaboreze cu autoritățile alese în mod democratic ale Republicii Moldova pentru a restabili relațiile reciproc avantajoase ruso-moldovenești în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001.

„Ne bazăm pe cea mai rapidă normalizare a situației din Chișinău în interesul tuturor cetățenilor moldoveni și în dezvoltarea progresivă a țării. Singura modalitate posibilă de a rezolva criza politică internă din Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate”, se arată într-un comunicat.

UNIMEDIA amintește că astăzi, Guvernul Sandu s-a întrunit în prima ședință. De asemenea, Pavel Filip a convocat o altă ședință de urgență în care s-a discutat situația actuală.


Pub