SPPS, despre „lichidarea fizică” a lui Igor Dodon

În contextul unor informaţii apărute în spaţiul mediatic privind ameninţările la adresa securităţii Preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon şi a membrilor lui de familie, Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat s-a autosesizat şi vine cu următoarele precizări:

Foto: UNIMEDIA

”Prin prisma Legii nr. 134/2018, Serviciul în permanență monitorizează şi evaluează factorii de risc care periclitează sau pot periclita siguranţa persoanelor beneficiare de protecţie de stat din Republica Moldova, precum şi a obiectelor aflate în pază.

Prin urmare, menţionăm că, actualmente, în limita competenţelor funcţionale, nu au fost identificate careva riscuri şi ameninţări la adresa persoanelor beneficiare de protecţie şi pază de stat cât şi a membrilor lor de familie.

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat îşi desfăşoară activitatea în regim obișnuit, în conformitate cu prevederile legale”, se arată într-un comunicat.

UNIMEDIA amintește că președintele Igor Dodon consideră că există trei scenarii posibile privind situația politică din țară, dar și trei variante prin care PD l-ar putea înlătura de la putere.

”A treia variantă ar fi „lichidarea fizică. Vă spun că iau în calcul și acest scenariu”, a declarat Igor Dodon în fașa presei.


Pub