Euronews: Ministrul de Externe, numit de Maia Sandu: Partidul Democrat „nu vrea să plece de la putere”

Noul ministru de Externe, desemnat de Maia Sandu, Nicolae Popescu a declarat pentru Euronews că Partidul Democrat „nu vrea să plece de la putere”.

Foto: Euronews

„Țara se află la un moment crucial. În ultimii ani a fost condusă de un oligarh, acel oligarh a pierdut puterea în februarie și nu vrea să plece de la guvernare”, a declara noul ministru de Externe la Euronews.

„Unul din motivele pentru care se întâmplă această criză este pentru că populația Moldovei nu vrea să fie condusă de un Guvern care nu este susținut cu o majoritate de voturi”; a mai adăugat Nicolae Popoescu.

Există temeri că o criză politică de lungă durată ar putea rezulta în proteste violente, transmite Euronews.

Noul Guvern a fost învestit la data de 8 iunie curent, atunci când Parlamentul, în frunte cu Zinaida Greceanîi, a votat-o pe Maia Sandu în funcția de premier.

Ulterior, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern, iar fostul premier Pavel Filip a fost numit de CC în funcția de președinte interimar și a declarat alegeri anticipate pentru data de 6 septembrie curent.


Pub