PSRM și Blocul ACUM, despre propunerea PD-ului: „Acum două zile noi le-am făcut o invitație la care să discutăm despre transferul pașnic al puterii”

Blocul ACUM și PSRM au declarat că vor discuta cu cei din PD referitor la blocajul politic în care este RM. Aceștia vor ca Guvernul Filip să cedeze benevol guvernarea ca să poată să se apuce de lucru.

”De atâtea ori am chemat să se producă transferul pașnic, transferul civilizat al puterii. Dacă despre asta este vorba, bine înțeles că asta trebuie să se producă. Aștept ca domnul Candu să îl ia pe nașul său de cununie, domnul Plahotniuc ca lucrurile să se clarifice, să avem asigurări că vor renunța la acțiuni ilegale. Suntem deschiși pentru dialog”, a declarat Andrei Năstase.

PSRM spun că mai întâi trebuie să se consulte cu fracțiunea. ”Nu am examinat în majoritatea parlamentară această invitație. Va fi o decizie colegială”, a comentat Vlad Bătrîncea.

Maia Sandu că această ofertă nu este a PD-ului. ”Dacă vă amintiți acum două zile noi le-am făcut o invitație la care să discutăm despre transferul pașnic al puterii”, a declarat Maia Sandu.


Pub