Ministrul de Externe al României și-a exprimat poziția personală. Meleșcanu e de acord cu alegerile anticipate

Ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, a precizat că nu recunoaște noul Guvern de la Chișinău, „pentru că nu există așa ceva”.

Foto: Meleșcanu/ziare.com

"Nu există instituția recunoașterii guvernului, există recunoașterea unui stat. Noi suntem preocupați că există o situație explozivă și vrem să subliniem că trebuie găsite modalități de a fi depășită această situație. Atunci când lucrurile se incurcă, soluția e să ne întoarcem la electorat. Alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problemă", a spus Meleșcanu, transmite ziare.com.

El a precizat si că Ambasadorul României la Chișinău a avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon, alături de ceilalți șefi ai misiunilor diplomatice.

Meleșcanu a povestit că doar Dodon a vorbit 15 minute, dupa care i-a poftit afara pe ambasadori. Astfel, Meleșcanu a precizat ca i-a cerut ambasadorului român sa aibă o intâlnire si cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Ulterior, Melescanu a nuantat, spunand ca a exprimat pozitia sa personala, si nu a Ministerului de Externe si ca dupa conferinta de presa va fi o discutie cu reprezentantii mai multor institutii pentru formularea unei pozitii coerente, astfel incat "toata lumea sa vorbeasca pe aceeasi voce, cu floricelele de rigoare".


Pub