Dorin Chirtoacă: „Federalizarea” și „Alianța Kozak”- sperietori pentru a justifica uzurparea puterii de către regimul Plahotniuc”

„Federalizarea” și „Alianța Kozak” sunt folosite ca sperietori pentru a justifica uzurparea puterii de către regimul Plahotniuc[...] Chiar dacă ar vrea ACUM și PSRM să voteze așa ceva, nu le ajung voturi, pentru că au numai 61 de voturi împreună, din care deja sunt o parte care nu au votat nici măcar speakerul. Cel puțin aceasta a scris liderul PL, Dorin Chirtoacă, pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Federalizarea” și „Alianța Kozak” sunt folosite ca sperietori pentru a justifica uzurparea puterii de către regimul Plahotniuc, atât.

Plahotniuc striga ieri: „trădătorii, vor să vânda țara”, când anume el, în dialogurile sale cu Dodon, în studioul său filmare secret și permanent, căuta cum sa înlocuiasca cuvântul federalizare, din acordul politic cu PSRM”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, Dorin Chirtoacă a menționat că federalizarea presupune modificarea Constituției, iar pentru aceasta sunt necesare 68 de voturi - doua treimi din numărul total de deputați aleși în Parlament, dupa care aprobare la referendum.

„Este de mirare, însă, cum se iau unii după propagandă și minciună, se lasă manipulați și încep a se isteriza, făcându-i pe plac lui Plahotniuc și regimului său”, a mai scris Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă / Sursa:fb
Dorin Chirtoacă / Sursa:fb

Amintim că la data de 8 iunie, Publika TV, televiziunea ce aparține liderului PD, Vladimir Plahotniuc, a publicat imagini video cu camera ascunsă de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotnic și Serghei Iaralov.

Ulterior, șeful statului a venit cu o reacție: Referitor la documentul publicat despre federalizarea Republicii Moldova, acele propuneri au fost din partea lui Vlad Plahotniuc, acum doi ani, și trimise în Federația Rusă pentru a fi închise dosarele penale pe numele lui. Cred că partenerii din Rusia au probe și la momentul potrivit va apărea totul. Murdar și nu este corect”,a declarat Dodon din clădirea Parlamentului.

Mai mult decât atât, ieri, democrații au organizat un protest în Piața Marii Adunări Naționale. Simpatizanții și liderii PD-ului au scandat: „Dodon - trădătorul” sau „Dodon demisia!”


Pub