10:40:04 28.03.2024
Stiri

VIDEO // PRIMA ședință a Guvernului condus de Maia Sandu: Cad CAPETE din fruntea instituțiilor. Balan în locul lui Pânzari la IGP

Politică 10.06.2019 12:05 Vizualizări4059 Autor: Ziarul National
VIDEO // PRIMA ședință a Guvernului condus de Maia Sandu: Cad CAPETE din fruntea instituțiilor. Balan în locul lui Pânzari la IGP


UPDATE // În încheierea ședinței de Guvern, Năstase a lansat un apel la adresa organelor de drept „să acționeze legitim pentru transferul de putere către popor”.

UPDATE // Tamara Andrușca a fost eliberată din funcția de director al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), pe motiv că banul public este cheltuit „netransparent și ineficient”. „Asupra semnării contractelor sunt foarte multe întrebări neclare”, a spus ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco. Interimatul acestei funcții va fi asigurat de adjuncți.

UPDATE //
„Dl Balan este cunoscut în societate ca un reprezentant al magistraților noștri, care a avut în permanență o atitudine corectă, bazată pe Constituție, pe lege, pe bunul-simț, s-a manifestat în cadrul Asociației Judecătorilor din R. Moldova în mod onorabil și cred că poate fi numit în această funcție”, și-a argumentat Năstase propunerea la șefia IGP.

UPDATE // Prima demisie aprobată de Guvernul Sandu este cea a șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pânzari. Andrei Năstase, vicepremier și ministru de Interne în Guvernul Maiei Sandu, a argumentat demiterea lui Pânzari prin faptul că „a încălcat disciplina de serviciu”, este „un om cu reputație precară care a slujit un regim criminal, oligarhic”. Locul lui Pânzari a fost luat de Gheorghe Balan.



UPDATE // Maia Sandu îi cere Ministerului Finanțelor să majoreze transferurile cu destinație generală către bugetele locale, pentru a le achita salariile angajaților din domeniul culturii care nu și-au văzut încă lefurile pentru luna mai curent.

UPDATE // Maia Sandu anunță că va trimite o scrisoare la UE, Consiliul Europei și Comisia de la Veneția cu privire la opinia noii coaliții vizavi de „deciziile arbitrare” ale Curții Constituționale, adoptate în perioada 7 - 9 iunie.

UPDATE // Maia Sandu dă asigurări, în debutul ședinței de Guvern, că votul din Parlament, al Blocului „ACUM” cu PSRM”, „nu este despre federalizare, ci despre dezoligarhizare”, pentru că „fără a elibera R. Moldova de frica și presiunea dictatorului ieșit din minți, nu avem nicio șansă spre UE”.

UPDATE // La ședința Guvernului participă șapte membri ai Cabinetului de miniștri. Maia Sandu a anunțat că cei trei miniștri din diasporă vor ateriza astăzi la Chișinău ș vor depune marți jurământul.

UPDATE // Ședința a fost amânată cu o oră și va începe la 12.00.

Prima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu, învestit pe 8 iunie curent, va avea loc astăzi, cu începere de la ora 11.00.

Ședința se va desfășura în Parlament, odată ce din sediul Guvernului nu a plecat Cabinetul lui Pavel Filip.

Maia Sandu a anunțat ieri că în această ședință vor fi operate mai multe demisii, dar și numiri în funcții.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md