10:08:30 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Comisie de ANCHETĂ în Parlament pentru investigarea FRAUDEI bancare: Acces la raportul integral „Kroll-2”

Politică 10.06.2019 14:55 Vizualizări2808 Autor: Ziarul National
VIDEO // Comisie de ANCHETĂ în Parlament pentru investigarea FRAUDEI bancare: Acces la raportul integral „Kroll-2”


UPDATE // Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare va fi condusă de Alexandru Slusari. Vicepreședinte va fi Vladimir Golovatiuc, iar secretar - Lilian Carp.

UPDATE // Din comisia parlamentară de anchetă vor face parte socialiștii Vladimir Golovatiuc, Vladimir Țurcan și Adrian Lebedinschi, Alexandru Slusari din partea PPDA, Dumitru Alaiba și Lilian Carp din partea PAS. De asemenea, trei membri ar urma să fie desemnați de „viitoarea opoziție”, adică de Partidul Democrat și Partidul „Șor”.

UPDATE // Socialistul Ion Ceban acuză că banii furați din sistemul bancar s-au dus în „buzunarele și hoților care astăzi nici măcar nu au venit să-și apere pozițiile”.

UPDATE // Deputatul PAS Igor Grosu afirmă că sarcina comisiei este să arate cine sunt „eroii” furtului miliardului și de ce instituțiile responsabile nu au reacționat adecvat pentru a opri jaful bancar: „Zero bănuți au fost recuperați din acest miliard”.

UPDATE // Comisia ar urma să-și prezinte raportul în termen de 90 de zile, la propunerea deputatului PAS, Lilian Carp.

UPDATE // Andrei Năstase propune ca perioada supusă investigaților să fie de la 1 ianuarie 2010.

UPDATE // În decizia pe care ar urma s-o voteze cei 61 de deputați prezenți la ședința de astăzi a Parlamentului, la care nu participă legislatorii Partidului Democrat și ai Partidului „Șor”, se arată că această comisie de anchetă „va avea acces la raportul integral al Kroll-2, unde sunt indicați toți cei responsabili de furtul miliardului”.

UPDATE // Viceprepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, anunță că din componența comisiei parlamentare ar urma să facă parte nouă persoane.

UPDATE // După alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de spicher, socialiștii și-au ales un alt președinte al fracțiunii parlamentare. Este vorba de deputatul Vlad Bătrâncea, cunoscut opiniei publice inclusiv pentru ruperea hărții României în Parlamentul precedent. „Felicitări, chiar mă bucur”, a salutat noua funcție a lui Bătrâncea președinta Parlamentului.

UPDATE // Pe ordinea de zi este inclusă o singură chestiune care se referă la crearea unei comisii parlamentare de anchetă privind elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la devalizarea sistemului bancar.

Deputații socialiști și ai Blocului „ACUM” anunță o nouă ședință a Parlamentului condus de Zinaida Greceanîi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md