(video) Hamilton a câștigat “gratuit” Marele Premiu al Canadei. Gestul lui Vettel de la final, fiind supărat foc

Cursă senzaţională în Canada şi putea fi prima din acest an, câştigată de un pilot Ferrari, însă nu a fost să fie. Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Canadei, deși rivalul Sebastian Vettel a cucerit pole position-ul şi a trecut primul linia de sosire.

Cei doi s-au luptat practic jumătate de cursă pentru supremație, însă în cele din urmă pilotul Scuderiei a avut parte de un ghinion.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

În a 50-a ediţie a Grand Prix-ului Canadei, Vettel, care a pornit din pole position, a primit o lovitură, fiind penalizat după un incident petrecut în turul 48. Pilotul Ferrari a ieșit de pe pistă, într-un viraj, iar, la revenire, i-a ieșit chiar în față rivalului său. Oficialii au considerat că Vettel l-a pus în pericol pe Hamilton și l-au penalizat pe acesta cu cinci secunde. Decizia a venit cu 10 tururi mai târziu (turul 58).

Supărat foc şi în semn de protest, cvadruplul campion mondial nici măcar nu și-a adus monopostul în fața boxelor la final. Mai mult, după ce a ieşit afară prin teritoriul Mercedes-AMG, el a luat plăcuța cu numărul 1 din fața mașinii lui Hamilton și a trecut-o în locul unde ar fi trebuit să se afle bolidul său! Totul, în aplauzele fanilor Ferrari aflați în apropiere.

Charles Leclerc a completat podiumul, urmat de Valtteri Bottas, Max Verstappen și Daniel Ricciardo. Este a 78-a victorie din carieră pentru Hamilton și a șaptea în Canada, unde a egalat performanța lui Michael Schumacher.

Următoarea cursă revine pe continentul european, în Franţa, peste două săptămâni.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise