Filip și-a convocat miniștrii: „Solicit să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice”

Anticoruptie.md
10/06/2019
Foto: gov.md

Pavel Filip a convocat luni, 10 iunie, în ședință, în Casa Guvernului, miniștrii săi, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice pentru a discuta despre modul de funcționare a Guvernului în contextul actualei situații politice. Fostul premier a solicitat „să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice”.

Filip și-a argumentat demersul, invocând decizia Curtii Constituționale din 7 iunie, conform căreia termenul limită de formare a Guvernului ar fi expirat, iar președintele ar fi obligat să dizolve Parlamentul.

„Pentru că șeful statului a refuzat să își îndeplinească obligațiile constituționale, Curtea a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului și a decis că decretul privind dizolvarea legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate urmează să fie semnat de prim-ministrul Pavel Filip, în calitate de președinte interimar”, a motivat Filip.

La ora 12.00 la Parlament s-a convocat Guvernul condus de Maia Sandu, ales de majoritatea parlamentară, formată la 8 iunie curent.   

Amintim că mai multe organizații internaționale și-au reafirmat până acum sprijinul pentru noul guvern format la Chișinău. 

Anticoruptie.md
10/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii