/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Un grup de jurnaliști a părăsit, în semn de protest, conferința de presă a veteranilor războiului de pe Nistru

missing
10 iunie 2019, ora 19:09

Un grup de jurnaliști au organizat un flashmob azi la o conferință de presă susținută de veteranii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ai războiului de pe Nistru. În semn de protest față de agresarea reporterilor în timpul evenimentelor din 7-9 iunie curent de la Chișinău, de către veteranul Mihai Balan și colegii lui, aceștia au părăsit sala, lăsând pe masa organizatorilor pixurile și câte o foaie pe care scria „Protest”, scrie media-azi.md.

Într-un material video publicat de Centrul pentru Jurnalism Independent participanții la flashmob au relatat că au recurs la această formă de protest pentru a-și arăta dezacordul față de comportamentul agresiv al veteranului Mihai Balan. Acesta a bruscat fizic și verbal jurnaliștii, atât în spatele Parlamentului, cât și în fața Ministerului de Interne, împiedicându-i să-și facă meseria. Mihai Balan nu a fost prezent la conferința de presă.

Precizăm că subiectul conferinței combatanților se referea la „Tentativa lui Igor Dodon de federalizare a țării, conform Planului Kozak II”, împotriva căreia conducerea Partidului Democrat și susținătorii acestei formațiuni politice au ieșit la proteste în zilele de 7-9 iunie.

De menționat că, în special pe 8 iunie, mai mulți jurnaliști s-au plâns că au fost agresați de către participanții la proteste, între care și de către combatanți.

Jurnaliștii afirmă că prin acest gest au dorit să se solidarizeze cu toți colegii de breaslă care nu s-au simțit în siguranță în aceste zile de proteste. Anatolie Bîzgu, unul dintre combatanți, i-a acuzat pe jurnaliști că  ar fi fost plătiți să organizeze un asemenea flashmob.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram