/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Gest de protest. Mai mulți jurnaliști au boicotat conferința de presă a veteranilor de război care i-au agresat pe reporteri

missing
10 iunie 2019, ora 22:00

„Scrieți-vă singuri știrile!” Acesta este mesajul pe care l-au adresat un grup de jurnaliști de la mai multe instituții media din țară către veteranii de război, conduși de Mihai Balan și Vasile Iacubov. Este un semn de protest față de cazurile de agresare a jurnaliștilor, ce au avut loc zilele trecute la mitingurile democraților. Jurnaliștii, printre care și TV8, în mod demonstrativ, au părăsit conferința de presă a veteranilor, dar nu înainte ca să le ofere un pix și o foaie cu inscripția „Protest” pe ea.

Reprezentanții mass-media au părăsit conferința exact în clipa când unul dintre combatanți declara că veteranii recunosc doar un singur Guvern, cel al premierului Pavel Filip.

Jurnaliștii le-au înmânat veteranilor câte un pix și o foaie ca să-și scrie singuri știrile. Prin acest gest, și-au exprimat nemulțumirea față de comportamentul lui Mihai Balan, veteran al războiului de pe Nistru, acuzat că a bruscat mai mulți reporteri în timpul protestelor din ultimele zile.

ANASTASIA NANI, DIRECTOAREA-ADJUNCT A CENTRULUI DE JURNALISM INDEPENDENT: Un astfel de comportament nu este admisibil. Jurnaliștii trebuie lăsați să-și facă meseria în limitele legii, fără a fi intimidați și bruscați, în timp ce transmit, își fac lucrul pe bună dreptate”.

În același timp, o altă organizație a veteranilor războaielor de pe Nistru și din Afganistan a condamnat poziția grupului condus de Mihai Balan. Aceștia, la rândul lor, și-au manifestat susținerea pentru noul Guvern ales.

MIHAI TOMACINSCHI, PREȘEDINTELE ORGANIZAȚIEI TERITORIALE VETERANII RĂZBOIULUI DE LA NISTRU, CHIȘINĂU: „Ne cerem scuze față de cetățeni pentru cuvântările înflăcărate în ghilimele ale acelor veterani care au strigat în piață că susțin Partidul Democrat și fosta guvernare, și vreau să vă declar oficial că mai mult de 90 la sută dintre veteranii de război categoric nu sunt de acord cu cele declarate de veteranii de război care au luat cuvântul ieri în Piața Marii Adunări Naționale”.

Ieri, la mitingul organizat de PDM, Mihai Balan a ținut un discurs în Piața Marii Adunări Naționale în care din numele veteranilor de război a manifestat susținerea deplină pentru Partidul democrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram