(video) Ultima oră! Curtea Constituțională a dizolvat Parlamentul Republicii Moldova

Acum câteva clipe Curtea Constituțională a emsi o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. În acest sens, potrivit hotărârii, urmează a fi stabilită data alegerilor parlamentare anticipate.

Foto: UNIMEDIA

UNIMEDIA amintește că Curtea Constituțională l-a suspendat temporar pe Igor Dodon din funcția de președinte. Astfel, Pavel Filip a fost numit președinte interimar și obligat să dizolve Parlamentul.

Curtea Constituțională a anunțat vineri seara, 7 iunie, că, reieșind din prevederile constituționale, Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a, trebuia sa încheie formarea Guvernului pănă la data de 7 iunie 2019, inclusiv.

UNIMEDIA amintește că în cadrul unui briefing de presă, Partidul Democrat cere demisia președintelui Igor Dodon. Despre aceasta a anunțat deputatul democrat Andrian Candu, care îl acuză pe șeful statului de trădare de țară, după ce Igor Dodon a purtat ieri discuții la sediul PD cu Vlad Plahotniuc, unde ar fi prezentat mai multe condiții la baza cărora socialiștii ar fi deacord de a crea o majoritate parlamentară cu PDM.


Pub