(video) Șeful IGP Alexandru Pînzari: „Ministrul meu este Alexandru Jizdan”

Alexandru Pînzari, șeful Inspectoratului General al Poliției al MAI, a declarat că „ministrul său este Alexandru Jizdan”. Declarația a fost făcută pentru TV8.

Foto: TV8

Întrebat cum reacționează la îndemnul Maiei Sandu să se supună ordinelor noului Guvern, Alexandru Pînzari a spus că se conformează „legislației în vigoare și normelor constituționale”.

Ieri, Alexandru Pînzari a declarat într-o conferință de presă că instituțiile din subordinea sa sunt „apolitice”. Tot atunci, șeful IGP a spus că poliția va fi la datorie 24 din 24 de ore, pentru a menține sau restabili ordinea publică.

Amintim că ieri noul Parlament a votat Guvernul în funcție cu Maia Sandu. Funcția de ministru de Interne a ocupta-o Andrei Năstase.

La data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.

Curtea Constituțională a emis mai multe hotărâri prin care a anunțat că toate legile și hotărârile adoptate de către noul Parlament se declară neconstituţionale.

În aceeași zi, Partidul Democrat a anunțat proteste. Sute de oameni ar fi fost aduși din toată republica la Chișinău. Au fost instalate corturi, iar oamenii au rămas peste noapte să doarmă în stradă, în semn de protest.

Astăzi, CC l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării și l-a numit pe Pavel FIlip președinte interimar. Pavel Filip a semnat decretul privind organizarea de alegerilor anticipate la data de 6 septembrie 2019, care este o zi de vineri.

Între timp, la Chișinău, au loc proteste organizate de Partidul Democrat.


Pub