Dmitrii Kozak, despre evenimtele de la Chișinău: „Declarăm în continuare că acesta este în mod exclusiv un proces politic intern”

Vicepremierul rus Dmitrii Kozak a declarat că blocul ACUM și PSRM au dat dovadă de curaj atunci când au „depășit neînțelegerile politice pentru a crea condiții pentru ulterioara rezolvare civilizată a diferențelor bazate pe voința reală a cetățenilor Moldovei”, transmite RIA Novosti.

Foto: RIA Novosti

„Declarăm în continuare că acesta este în mod exclusiv un proces politic intern. Totuși, pentru Rusia este extrem de important ca acele forțe care determină vectorul externe al dezvoltării Moldovei să exprime voința adevărată a poporului”, a spus Kozak.

„Menționez cu plăcere sprijinul acestei poziții din partea Uniunii Europene și a SUA. Acest fapt, deși nesemnificativ din punct de vedere geopolitic, este încă o confirmare a necesității interacțiunii și a posibilității de a ajunge la un acord asupra problemelor fundamentale ale ordinii mondiale moderne pe o platformă civilă”, a adăugat Kozak.

Amintim că la data de 3 iunie, vicepreședintele Guvernului Federației Ruse, Dmitrii Kozak, a avut o vizită de lucru în Republica Moldova.

După întrevederea cu oficialul rus, socialiștii au anunțat că părțile au discutat despre o gamă largă de probleme, inclusiv cooperarea economică și umanitară cu Federația Rusă, situația politică actuală din țară și regiune și perspectivele aprofundării relațiilor moldo-ruse în mai multe domenii de cooperare.

Și liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au mers la întrevederea cu Kozak, la care s-a discutat despre „situația politică și pe necesitatea imediată de dezoligarhizare a statului”.

Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a avut și el o întrevedere cu viceprim-ministrul al Federației Ruse. Potrivit unui comunicat emis de PD, discuțiile au vizat situația politică din țară, unde Vlad Plahotniuc le-a menționat oficialilor despre mișcarea democraților prin care au emis o invitație către PSRM cu privire la crearea unei majorități parlamentare.


Pub