(foto) Cine sunt democrații care au aruncat curcanii la Președinție. Unul dintre ei este directorul Combinatului de Vin de la Mileștii Mici

(update) Potrivit unui cititor UNIMEDIA, ceilalți susținători PD care au participat la scena aruncării curcanilor peste gardul Președinției ar fi Victor Istratiev, vicepreședintele raionului Ialoveni, Marcel Bobeica, primar de Gangura și Victor Gandrabur, consilier raionul al șefului Inspecție în Construcție Ialoveni.

Foto: Privesc.eu

Momentul aruncării celor 5 curcani peste gardul Președinției a fost de departe cel mai controversat gest al zilei. În învălmășeala de acolo, a fost destul de complicat de văzut cine sunt autorii acțiunii.

Mai grav este că toată procesiunea s-a făcut chiar în fața liderilor PDM care, cel puțin din reacțiile surprinse de camerele de vederi, s-au amuzat.

Liderii democrați și curcanii / Sursa:UNIMEDIA

Unul din cei care au aruncat curcanii este Viorel Bezede - directorul Combinatului de vinuri de la Mileștii Mici. Este un susținător activ al democraților, fiind numit în funcție acum 3 ani printr-un ordin al Ministrului Agriculturii. Cel mai probabil, el este și unul din organizatorii acestui demers.

Un alt democrat prezent la scena cu curcanii a fost și Oleg Mereacre, președintele interimar al raionului Ialoveni.

Oleg Mereacre / Sursa:Facebook

Dacă îi cunoașteți pe ceilalți, vă rugăm să lăsați un mesaj în comentarii sau ne scrieți la adresa redactie@unimedia.md.

Grupul condus de Viorel Bezede, primul din dreapta în prim-plan / Sursa:UNIMEDIA
Viorel Bezede - directorul Combinatului de la Mileștii Mici / Sursa:Viorel Bezede via Facebook

UNIMEDIA amintește că mai mulți lideri PD prezenți la manifestația de astăzi au mers la clădirea Președinției și au aruncat peste gardul instituției câțiva curcani, apoi au aplaudat și scandat „Demisia”.

Aruncate de la înălțime, păsările s-au lovit la picioare și au rămas țintuite la pământ, în soare. După o oră și jumătate, curcanii au fost luați din curtea instituției prezidențiale.

Gestul a fost criticat pe rețelele de socializare, iar organizația pentru Protecția Animalelor în Moldova a venit cu un comunicat prin care condamnă gestul persoanelor care au aruncat păsările și îndeamnă organele de drept să se autosesizeze.

Poliția însă, nu a reacționat deocamdată.

Scurt, despre ce se întâmplă la Chișinău:

La data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.


Pub