14:54:36 19.04.2024
Stiri

Deputatul care nu a votat pentru Zinaida Greceanîi în funcția de spicher: „Vă îndemn să aveți încredere în sincera noastră dorință de a menține R. Moldova ferm ancorată în parcursul ei european”

Partide/Comunicate 09.06.2019 10:27 Vizualizări2628 Autor: Ziarul National
Deputatul care nu a votat pentru Zinaida Greceanîi în funcția de spicher: „Vă îndemn să aveți încredere în sincera noastră dorință de a menține R. Moldova ferm ancorată în parcursul ei european”


Deputatul din fracțiunea parlamentară a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, care se numără printre cei cinci legislatori ce nu au votat-o ieri pe socialista Zinaida Greceanîi în funcția de spicher, își îndeamnă susținătorii să aibă încredere „în sincera noastră dorință de a menține Republica Moldova ferm ancorată în parcursul ei european, în promovarea intereselor noastre naționale și europene”.

„Parcurgem o perioadă extrem de complicată. Indiferent de opțiunile noastre politice, suntem obligați să conștientizăm responsabilitatea ce ne revine în aceste momente dificile. Solicitarea mea e să nu va dedați provocărilor și să evitați provocatorii. Oricât de mult ar comenta un lider de partid sau altul, oricâte declarații ar face un partid sau altul (inclusiv Curtea Constituțională!), o majoritate tehnică parlamentară din 61 de deputați este cea mai îndreptățită să dea verdictul final atât sub aspect juridic, cât și politic”, explică fostul ambasador.

Amintim că cei 61 de deputați „ACUM” și PSRM au creat, pe 8 iunie, o majoritate parlamentară temporară, au votat noua conducere a Parlamentului și au învestit un guvern condus de Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md