13:56:22 28.03.2024
Stiri

VIDEO // CURCANI pentru Igor Dodon: Manifestanții PD au adoptat o REZOLUȚIE prin care cer demisia „trădătorului Dodon”

Partide/Comunicate 09.06.2019 13:11 Vizualizări3111 Autor: Ziarul National
VIDEO // CURCANI pentru Igor Dodon: Manifestanții PD au adoptat o REZOLUȚIE prin care cer demisia „trădătorului Dodon” agora.md


UPDATE // Plahotniuc, alături de Filip, fac o baie de mulțime. Cei doi salută manifestanții.

UPDATE // Manifestanții au ajuns în fața Președinției. Trei bărbați vor să-i înmâneze lui Igor Dodon și cinci curcani. „Să-i transmiteți uzurpatorului rezoluția adoptată. Să plece, să demisioneze. Vrea să ne vândă țara, dar țara nu se vinde”, a spus Plahotniuc. Cei prezenți la Președinției îl cheamă pe Igor Dodon să iasă în fața lor. Curcanii aduși au fost aruncați în curtea Președinției, iar cei prezenți scandează „Demisia, demisia” și „Dodon la pușcărie”.

UPDATE // Participanții la mitingul organizat de PD se îndreaptă spre Președinție, pentru a-i înmâna lui Igor Dodon Rezoluția adoptată astăzi:

Rezoluția adunării pentru Apărarea Țării

Noi, poporul R. Moldova, cei adunați în Piața Marii Adunări Naționale, constatăm trădarea rușinoasă de patrie de către cetățeanul Igor Dodon. Igor Dodon a vândut țara pentru milioane de dolari și dorește să fărâmițeze și îngenuncheze Moldova, pentru a o vinde mai ușor pe bucăți. Puterea de stat a fost uzurpată și s-a întreprins o tentativă de lovitură de stat aplicată Republicii Moldova în interes străin. În acest context, am luat act de decizia de dizolvare a Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, când oamenii acestei țări vor veni să aleagă liber o nouă putere la Chișinău.

Noi, cei câteva zeci de mii de oameni, adunați din toată țara în centrul Capitalei, condamnăm ferm orice act de trădare de Patrie. Declarăm cu toată fermitatea:

Noi nu ne vindem țara!

Igor Dodon nu mai este președinte legitim.

Cerem demisia imediată a lui Igor Dodon pentru trădare de țară, finanțarea ilegală din exterior a partidului său și uzurparea puterii în stat.

În aceste condiții și, pornind de la faptul că poporul este suveranul, solicităm organizarea alegerilor prezidențiale anticipate, în aceeași zi cu alegerile parlamentare anticipate, la 6 septembrie 2019, în condiții de maximă transparență și reguli democratice.

Chișinău, 9 iunie, 2019


UPDATE // „Peste 30 de mii de oameni din toată țara s-au adunat acum în Piața Marii Adunări Naționale la un miting de protest pașnic, pentru a apăra ordinea constituțională a Republicii Moldova, condamnând ferm orice act de trădare de Patrie. Protestatarii au cerut demisia imediată a lui Igor Dodon pentru trădare de țară, finanțarea ilegală din exterior a partidului său și uzurparea puterii în stat”, se arată într-un comunicat de presă al PD.

UPDATE // Deputata Eleonora Graur susține că PSRM și „ACUM” a acceptat „să vândă țara”. „Maia Sandu a vândut țara pentru funcția de premier, Dodon pentru banii pe care îi primește sistematic din Rusia, iar Năstase pentru funcția de ministru. Doar noi, PD, nu ne vindem țara”.

UPDATE // „Pentru prima dată Igor Dodon a dormit acasă - la Ambasada Rusiei. Doar acolo se simte el acasă. Noi nu acceptăm să ne vindem țara. Și părtașii lui Dodon, Maia Sandu și Năstase sunt trădători. Lui Vlad Plahotniuc i s-a promis că va trăi bine dacă își va vinde țara. Dânsul nu a acceptat - respect domnule președinte pentru asta”, a spus premierul Pavel Filip.

UPDATE // Veteranul conflictului de pe Nistru, Mihai Balan, care a ținut un discurs în PMAN, a propus ca Vlad Plahotniuc să fie următorul președinte al R. Moldova, deoarece el „a oprit acțiunile trădătorului Dodon să federalizeze republica”. De menționat că liderul PD a spus că formațiunea pe care o conduce va căuta soluții ca, la 6 septembrie, în ziua alegerilor parlamentare anticipate, să aibă loc și alegerile prezidențiale.

UPDATE // „PSRM și „ACUM” au capturat Parlamentul și votează tot ce le trece prin cap. Pot să voteze și ce vrea Dodon – federalizarea țării. Dodon este un trădător, pentru că-și dorește dispariția țării noastre. Singura soluție este întoarcerea politicienilor la popor. Poporul să decidă cine să vină în Parlament. Astfel, la 6 septembrie vor avea loc alegeri parlamentare. Vom face tot posibilul ca tot atunci să aibă loc alegeri prezidențiale. Trădătorul Dodon trebuie să-și dea demisia. Iuda Dodon trebuie să plece. Trebuie să restabilim ordinea, pentru că noi suntem poporul. Suntem singurul partid care nu a fugit după funcții. Noi ne-am preocupat de problemele cetățenilor. Au venit în negocieri: spicher, premier, asta îi preocupă pe ei. Ei nici salarii nu au avut. Au venit în Parlament și au făcut selfie. Trădătorul. N-au venit să lucreze pentru oameni. Să răspundă în fața oamenilor imediat la alegerile anticipate. Afară cu ei. Să vedem cine o să-i mai voteze pe 6 septembrie”, a adăugat Plahotniuc.

UPDATE // „Am ieșit să ne apărăm țara de o grupare de politicieni iresponsabili, care încearcă să preia cu forța toate instituțiile statului. E o lovitură de stat coordonată de „omulețul verde” Dodon, condus din afara țării. El nu mai este președintele țării. El vrea să împartă țara și să o dea pe bucăți. Nu am acceptat să-mi trădez țara”, a spus Plahotniuc mulțimii.

UPDATE // Vlad Plahotniuc a ajuns în PMAN. Acesta a fost întâmpinat cu aplauze de cei prezenți. Unii manifestanți l-au îmbrățișat. Manifestanții scandează: „Țara nu se vinde”, făcând referire la propunerea lui Igor Dodon către Plahotniuc dea federaliza R. Moldova.


Partidul Democrat organizează astăzi un miting de amploare în Piața Marii Adunări Naționale. Organizatorii anunță că în PMAN vor participa zeci de mii de moldoveni, în semn de protest față de PSRM și „ACUM”, care ar fi votat ilegal un președinte al Parlamentului și un Cabinet de Miniștri.

La acțiunea din PMAN se îndreaptă și liderul PD, Vlad Plahotniuc. Acesta, alături de Pavel Filip, a ieșit din sediul partidului și se îndreaptă pe jos în PMAN. Cei care îl însoțesc spun că „Noi suntem poporul, Dodon e trădătorul”.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md