17:38:23 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Un nou apel lansat de Maia Sandu, de această dată adresat funcționarilor publici din R. Moldova: „Ţara noastră trăieşte acum timpuri de cumpănă. Nu ascultați de indicațiile ilegale și nedemocratice ale lui Plahotniuc”

Politică 09.06.2019 14:37 Vizualizări1708 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un nou apel lansat de Maia Sandu, de această dată adresat funcționarilor publici din R. Moldova: „Ţara noastră trăieşte acum timpuri de cumpănă. Nu ascultați de indicațiile ilegale și nedemocratice ale lui Plahotniuc”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, aleasă pe 8 iunie în funcția de premier, le solicită funcționarilor publici din R. Moldova să susţină eforturile noului Guvern legitim pe care îl reprezintă.

„Voi sunteţi temelia bunei administrări a ţării! Politicienii vin şi se duc, dar voi sunteţi cei care guvernaţi cu adevărat această ţară, prin competenţele, cunoştinţele şi loialitatea voastră faţă de Republica Moldova! Noul guvern ales şi învestit legitim, pe care-l reprezint, îşi propune, în primul rând, să elibereze administrația de presiune și șantaj, astfel încât dvs. să fiți liberi să vă faceți meseria cu demnitate și în folosul oamenilor. Noi ne dorim ca funcţionarii publici să aibă o singură autoritate – legea. Ştim că în ultimii ani aţi fost presaţi să îndepliniţi ordinele venite de la Partidul Democrat, iar acest lucru nu este normal într-un stat democratic. Noi, miniștrii noului Guvern, vom desfiinţa controlul politic asupra instituţiilor, așa încât dumneavoastră să vă îndepliniţi atribuţiile doar în concordanţă cu ce este scris în lege şi nimeni nu va avea dreptul să vă amenințe și șantajeze”, a declarat Maia Sandu într-un briefing de presă la Parlament.

Potrivit Maiei Sandu, „mâine toate instituțiile statului trebuie să funcționeze în regim normal”, fapt pentru care a îndemnat angajații din intituțiile de stat să nu „asculte indicațiile ilegale” venite de la liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

CITIȚI și VIDEO // Maia Sandu, către structurile de forță: „Nu îndepliniți ordinele ilegale ale unui om care și-a ieșit din minți. Vă ordon să vă faceți datoria față de țară”

„Ţara noastră trăieşte acum timpuri de cumpănă. Fosta guvernare oligarhică nu doreşte să plece benevol de la putere şi încearcă să vă implice în jocurile ei murdare. De aceea, este important să conştientizaţi că trecerea paşnică a puterii depinde acum de voi. Încrederea oamenilor în instituţii și în propria țară depinde acum de loialitatea voastră faţă de lege şi cetăţeni. Vă îndemn să susţineţi eforturile noului Guvern legitim şi să construim împreună o țară liberă şi prosperă! Nu ascultați de indicațiile ilegale și nedemocratice ale lui Plahotniuc împotriva propriului popor! El vrea să vă folosească drept scut pentru ca să se apere doar pe sine. Lui nu-i pasă de voi. Lui nu-i pasă de lege. Voi sunteți mai mulți și mai puternici. Nu ieșiți în stradă la îndemnul uzurpatorului! Aveți încredere că, în curând, vă vom elibera de cei care astăzi vă impun să luați decizii împotriva legii și voinței voastre”, a declarat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md