(video) Toyota anunţă un nou plan complex de electrificare, dar şi lansarea platformei e-TNGA

Până în prezent, Toyota a lansat într-un număr mare modele de maşini hibride şi a promovat activ, cel puţin în patria sa, vehicule care au unităţi de propulsie ce consumă hidrogen, însă o orientare clară şi decisivă în privinţa electromobilelor aşa şi nu s-a mai văzut din partea sa.

Însă, totul se va schimba în viitorul apropiat. După ce maşinile hibride au devenit destul de populare, acum Toyota are de gând să le facă la fel şi pe cele electrice printr-un plan complex pe acest front, care în viziunea sa cuprinde trei direcţii principale.

Primul punct al planului presupune dezvoltarea vehiculelor urbane pentru piața japoneză. Modelul de bază al unei noi game de maşini va fi un electromobil compact cu patru roţi, care din punct de vedere funcţional va fi ceva între bine cunoscutele Renault Twizy și smart. Modelul va fi gata pentru prezentare în anul 2020 şi va dispune de un habitaclu cu doar două locuri pentru pasageri.

În plus față de acesta, în dezvoltare se află noua generaţie Toyota i-Road (un vehicul cu trei roţi a cărui primă versiune nu a mai apărut în serie), dar și o serie de scutere electrice avansate care vor putea fi folosite atât de persoane cu dizabilităţi, cât şi de poliţie pentru patrulări prin zone publice, de exemplu.

Vezi şi: (foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Toyota i-TRIL Concept

A doua direcție implică dezvoltarea unei familii unificate de maşini electrice pentru piețele globale majore, cum ar fi China sau Statele Unite, ţări în care o cerere pentru electromobile deja există. Pentru a face acest lucru, în particular, împreună cu Subaru va crea o platformă numită e-TNGA, care va funcţiona în combinaţie cu module de motor unificate, în timp ce sistemul de tracţiune va putea fi unul pe puntea din faţă, pe cea din spate sau unul integral.

Planurile includ mai mult de o duzină de modele de diferite dimensiuni, inclusiv cel puțin șase crossovere, precum și sedanuri sau monovolume. Primul model va fi un crossover din segmentul C, care va fi produs sub mărcile Toyota și Subaru, însă o dată de lansare nu a fost încă anunțată. Întru dezvoltarea celorlalte maşini Toyota va atrage şi specialiştii de la Daihatsu și Suzuki pentru a dezvolta restul vehiculelor.

A treia direcţie a planului este de a investi în dezvoltarea și producția de noi baterii de tracțiune. Panasonic și Primearth EV Energy vor fi doar câteva companii care se vor implica în acest proces. Următoarea generație de baterii va avea deja o capacitate energetică mai mare cu 10%, în timp ce dimensiunile vor rămâne aceleaşi. Vezi mai multe detalii în documentul ataşat sub aceste imagini video.

Vezi şi: (video) Auto Shanghai 2019: Toyota anunţă transformarea lui C-HR într-un electromobil

Prezentarea noului plan al Toyota:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/