Le Monde: „Alianța dintre socialiștii proruși și blocul proeuropean ACUM îl înfurie pe Plahotniuc”  

Anticoruptie.md
09/06/2019
Anticoruptie.md

Publicația franceză „Le Monde” anunță că Parlamentul moldovenesc a aprobat sâmbătă, după luni de negocieri, componența guvernului „format dintr-o alianță inedită dintre Partidul Socialiștilor al președintelui prorus Igor Dodon și un bloc proeuropean, ACUM, condus de Maia Sandu și Andrei Năstase”.

„Acest acord urmărește să pună capăt crizei politice, care s-a creat după alegerile legislative din februarie, ce nu au dus la o majoritate clară pentru a-l îndepărta de la putere pe Vlad Plahotniuc, oligarh acuzat, de mult timp, că trage sforile politicii moldavenești”, menționează publicația franceză.

”Alianța acestor formațiuni, într-o țară tradiținal divizată între partizanii unei integrări europene și cei orientați spre Rusia, subliniază Le Monde, a provocat imediat furia lui Vlad Plahotniuc, al cărui partid este a doua forță parlamentară care a denunțat „o lovitură de stat”.

Le Monde informează despre rezoluția Parlamentului, „care compară Moldova cu un stat în captivitate, calificându-l pe Plahotniuc drept cel mai mare rău pe care l-a cunoscut Moldova în istoria sa modernă”. 

Anticoruptie.md
09/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii