Mesaj al premierului Maia Sandu către forțele de ordine: „Domnilor Cavcaliuc, Pânzari și Echimov, nu îndepliniți ordinele ilegale ale lui Plahotniuc”

Anticoruptie.md
09/06/2019
Anticoruptie.md

Premierul învestit, Maia Sandu, a adresat un mesaj către forțele de ordine și cele speciale, îndemnându-le să nu respecte ordinele ilegale ale lui Vladimir Plahotniuc. Ea i-a asigurat că locurile lor de muncă sunt asigurate și le garantează că nimeni nu va avea de suferit.

„Ieri a fost aleasă o nouă conducere a Parlamentului, un nou Guvern care trebuie să intre în funcție și să scoată țara din criza politică. Guvernul învestit ieri reprezintă puterea legitimă a Republicii Moldova, este susținut de majoritatea cetățenilor și prietenii noștri de peste hotare.

Guvernul își va îndeplini atribuțiile și acest lucru trebuie să se întâmple democratic și pașnic. Vă solicit să nu vă implicați în blocarea activității instituțiilor statului. Corturile amenajate ieri și astăzi sunt dovada faptului că Partidul Democrat vrea să folosească instituțiile de forță pentru a arunca țara în haos ca să protejeze un singur om, pe Plahotniuc.”

„Ei nu vor să asigure tranziția pașnică a puterii. Ordinele pe care le dă acum Plahotniuc sunt ilegale. Domnule Cavcaliuc, Pânzari și Echimov, nu îndeplniți ordinele ilegale ale lui Plahotniuc. Nu puneți în primejdie viața cetățenilor noștri pentru un om care și-a ieșit din minți.

Mă adresez tuturor celor din Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Departamentul Trupelor de Carabienieri, Biroul Migrație și Azil, Serviciul Tehnologii Informaționale, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție. Dvs aveți datoria să respectați legea și să protejați țara.”

„Noi nu am venit să ne răzbunăm, nu am venit pentru răfuieli politice, noi am venit ca să facem dreptate pentru toți și să punem legea în capul mesei.  Noi vă garantăm că nimeni nu va avea de suferit. Locurile Dvs. de muncă sunt în singuranță. Mai presus de a îndeplini ordinele superiorilor este datoria față de lege.

Ordinele superiorilor sunt ilegale astăzi, datoria Dvs. rămâne aceeași, să protejați cetățenii. Dvs. sunteți oameni demni și știți că atunci când se schimbă puterea politică trebuie să te retragi demn. Să nu folosești forța pentru a menține puterea. Asigurați eliberarea instituțiilor de stat ca noul Guvern să își poată începe activitatea. Altă cale nu există. Pașnic, cu legea în capul mesei, Guvernul trebuie să vină în funcție. Vă ordon să vă faceți datoria față de țară și față de cetățeni.”

Alți deputați au chemat și cetățenii la calm, i-au îndemnat să nu se lase provocați și să nu iasă în stradă. Iată mesajul postat pe Facebook de către deputații PAS Dumitru Alaiba și Dan Perciun: 

              

Anticoruptie.md
09/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii