Miting PDM la Chișinău // Vladimir Plahotniuc și-a chemat susținătorii în stradă: „Trebuie să organizăm imediat alegerile unui nou președinte”

Anticoruptie.md
09/06/2019
publika.md

PDM organizează, începând cu ora 12:30, un miting, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în semn de protest față de deciziile majorității parlamentre de a forma un nou guvern și a revoca șefii unor instituții de forță. Liderul PD, Vladimir Plahotniuc, a rostit un discurs în fața simpatizanților săi, în care le-a mulțumit pentru faptul că au venit și în fața cărora cere organizarea alegerilor legislative anticipate concomitent cu cele prezidențiale.

Media controlate de Vladimir Plahotniuc susțin că în stradă au ieșit circa 30.000 de oameni, în timp ce alte instituții media indică circa 5.000 de persoane la manifestația democraților. 

„Ei vor să preia cu forța toate instituțiile statului. Este o lovitură de stat coordonată de Igor Dodon, care este condus din afara țării. El nu mai este președintele țării. Jos Dodon! El este președintele care are nevoie de îndrumări și aprobări pentru tot ce a făcut în țara asta. El a încercat să federalizeze țara noastră, să o dea străinilor, să o vândă”, a spus Vlad Plahotniuc. El și-a citit discursul de pe un monitor. 

„Dodon a încercat să mă convingă să federalizăm țara, să o dăm celor care demult o râvnesc. Nu am acceptat să îmi trădez țara. Nu am acceptat condițiile lui. N-am acceptat să semnez acest document. Să răspundă în fața oamenilor imediat la alegerile anticipate. Afară cu ei. Să vedem cine o să-i mai voteze pe 6 septembrie”, a scandat Plahotniuc.   

„Trebuie să stabilizăm țara și să n-o lăsăm să fie distrusă de nebunia unui om”, a  mai declarat democratul.

La protestul PD. în scenă, împreună cu Plahotniuc, Filip și Candu, au ieșit șefii unor instituții publice și deputați, iar în mulțime au fost observați mai mulți funcționari publici. 

Foto: Radio Europa Liberă
Foto: protv.md

 

Îndemnată de Vlad Plahotniuc, mulțimea s-a îndreptat la Președinție unde a cerut demisia lui Igor Dodon. Un grup de bărbați, care se aflau în preajma lui Vlad Plahotniuc, aveau cinci curcani, cu picioarele legate cu pangligă roșie. Aceștia au aruncat curcanii peste gardul Președinției. Păsările, având picioarele legate, nu s-au mai putut ridica în picioare și au rămas să zacă la pământ.

Mulțimea a revenit în Piața Marii Adunări Naționale, unde Vlad Plahotniuc a mai scandat de la tribuna cu monitor: ”Dodon, trădător!”  

PD a transmis presei o rezoluție, adoptată de participanți, în care se solicită organizarea alegerilor parlamentare anticipate și prezidențiale pe 6 septembrie curent. Mitingul PD s-a încheiat la 14.30.  

 

În același timp, deputații PAS și ai Platformei DA ai îndemnat cetățenii să nu se lase provocați și să nu iasă în stradă. Iată mesajul de pe Facebook al deputaților Dumitru Alaiba și Dan Perciun.

  

 

Anticoruptie.md
09/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii