/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Maia Sandu: Am chemat la dialog reprezentanții opoziției parlamentare și rămânem deschiși în acest sens

09 iunie 2019, ora 19:19

Reprezentanții opoziției parlamentare au fost chemați la dialog. Declarația a fost făcută acum câteva minute într-un briefing de către prim-ministra Maia Sandu. 

„Noi am chemat la dialog reprezentanții opoziției parlamentare și rămânem deschiși în acest sens. Transmiterea pașnică a puterii este unica soluție acceptabilă pentru a ieși din criza politică declanșată de cei care se țin de fotolii și putere în pofida voinței alegătorilor exprimată pe 24 februarie”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, șefa Guvernului a menționat că recunoașterea noului Executiv de către Uniunea Europeană este un argument în plus ca fosta guvernare să accepte tranziția pașnică a puterii. „Ca un adevărat partener al țării noastre, UE salută deciziile luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat premierul.

Televiziunea națională a fost îndemnată să transmită în direct ședința Guvernului de mâine, începând cu ora 11.00.

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate și vicepreședintele Comisiei Europene, Federica Mogherini și Comisarul pentru Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, au emis o declarație prin care recunosc Guvernul Sandu.

ULTIMA ORĂ! Uniunea Europeană recunoaște Guvernul Sandu și e gata să colaboreze cu noul Cabinet de Miniștri

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram