/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Băsescu: Plahotniuc e speriat și e ca fiara încolțită, este posibil să ordone orice

missing
09 iunie 2019, ora 22:38

Fostul președinte al României Traian Băsescu spune că speră ca în Republica Moldova să nu se ajungă la intentarea dosarelor penale față de deputați li la arestarea, așa cum spun unele voci în spațiul public. Totodată, Băsescu consideră că liderul PDM, Vladimir Plahotniuc „e speriat și e ca fiara încolțită, este posibil să ordone orice”.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, fostul președinte spune că și Maia Sandu, și politicienii din ACUM au o țară care la un moment dat poate să ceară sacrificii. „Nu trebuie cedat politic”.

Întrebat la ce evoluții se poate aștepta Republica Moldova, având această dualitate a puterii, Băsescu a menționat că evoluțiile nu pot fi decât catastrofale. „Și este evident că în Republica Moldova s-a petrecut o lovitură de stat, adică un partid care a fost înfrânt în alegeri nu vrea să plece de la putere, însă nu este orice refuz de plecare de la putere, el probează acum cu fapte și acțiuni că titularul real al puterii, acest domn Plahotniuc controlează absolut toate instituțiile de la Chișinău, începând cu Curtea Constituțională. Nu este posibil ca o Curte Constituțională să dea deciziile în cadența care le dădea ieri și neținând seama chiar de Constituția Republicii Moldova”.

Politicianul spune că „războiul” dintre Dodon și Plahotniuc va duce la prăbușirea Republicii Moldova. „Aici, partidele chiar ar trebui să treacă peste cei doi „atleți” și să privească repede la interesele Republicii Moldova, care spun că țara are nevoie de un Guvern, un Guvern prooccidental, așa cum a votat Parlamentul ieri”.

Traian Băsescu nu exclude că ar putea avea loc și o confruntare civilă.

Până la urmă, această alianță între socialiști și ACUM este o alianță temporară, care are câteva obiective și în care în niciun caz nu se găsesc minciunile pe care le prezintă în spațiul public cei de la Partidul Democrat, adică nu-i vorba de nicio federalizare a țării, nu-i vorba de vânzare a țării, ci sunt niște obiective punctuale pe care eu le-am citit și cu care n-ai cum să nu fii de acord, mai ales că unul din primele obiective este constatarea caracterului de stat capturat al Republicii Moldova, lucru pe care azi nu-l putem contesta, atâta timp cât până și Curtea Constituțională e în buzunarul lui Plahotniuc”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram