image
Sursa foto: libertatea.ro

NASA va trimite turiști în spațiu; Cât timp vor dura călătoriile

NASA va trimite turiști la bordul Stației Spațiale Internaționale. Agenția Spațială Americană a anunțat că vrea să deschidă un laborator plutitor pe care să-l pună la dispoziția astronauților privați și a firmelor.

Primii turiști ar putea ajunge în cosmos la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) în 2020, au anunțat reprezentanții NASA, citați de Independent.

Misiunile vor face parte dintr-un plan amplu al NASA prin care va permite firmelor private să realizeze călătorii în spațiu. Prin sprijinirea antreprenorilor privați de a dezvolta tehnologia necesară călătoriilor în spațiu, Agenția Spațială Americană vrea să organizeze o misiune pe Lună în 2024, la care va participa pentru prima oară o femeie-astronaut.

De asemenea, NASA speră, prin aceste misiuni, companiile private vor fi încurajate să ajungă în spațiu, iar acest lucru ar putea aloca finanțări pentru desfășurarea altor misiuni de explorare a cosmosului în anii următori. Potrivit NASA, în viitor ar putea fi lansate mai multe nave spațiale private, care să orbiteze în jurul Pământului și care să fie folosite ca locuințe în cosmos. Turiștii, pe care NASA îl consideră „astronauți privați”, vor merge în misiuni care vor avea o durată de până la 30 de zile.

Aceștia vor realiza sarcini, care pot include activități de marketing și care vor fi, însă, limitate prin reglementările NASA. În fiecare an vor putea fi organizate două astfel de misiuni de scurtă durată. Turiștii vor merge în călătorii în spațiu, finanțate privat, și vor folosi o navă spațială a Statelor Unite care va fi dezvoltată în următoarea perioadă.

Cu toate acestea, astronauții privați vor trebui să fie supuși verificărilor medicale NASA și procedurilor de instruire pentru ca aceștia să fie în siguranță la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: