image
Sursa foto: Privesc.eu

Dodon NU va semna azi decretul de dizolvare a Parlamentului; Ambasadorii UE, Rusia și SUA, convocați de șeful statului

Președintele Igor Dodon a anunțat că nu va semna astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului, pentru că nicio prevedere legală nu-l obligă să facă acest lucru anume astăzi.

Șeful statului a precizat că, potrivit Constituției, președintele POATE dizolva Parlamentul, DUPĂ consultarea fracțiunilor.

„Accentuez - DUPĂ consultarea fracțiunilor parlamentare și cuvântul POATE. Nicio prevedere nu mă obligă astăzi să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului. Și vreau să spun foarte clar - astăzi nu voi semna decretul. În funcție de situație, luni voi invita fracțiunile parlamentare pentru consultări”, a precizat Dodon.

Totodată, acesta a precizat că deputații socialiști se află astăzi la Parlament.

„Pot sau nu partidele să mai negocieze, să mai interpreteze, să mai creeze? Poate astăzi vor găsi ceva compromisuri. Eu știu că socialiștii tot sunt în Parlament, toți 35 de deputați. Întrebarea e dacă va fi sau nu recunoscut votul comun, dacă va fi unul? Iată dacă găsesc ei azi limbă comună și votează speakerul, premierul? Pe intern, la sigur, cei care controlează puterea, CC, nu vor recunoaște. Mai mult, știu că PG va deschide dosare penale pe tentativă de lovitură de stat. Și deputații care vor vota merg la risc. Și dacă vor vota și vor merge înainte înseamnă că au curaj și vor să schimbe situația. Pe intern, clar că votul nu va fi recunoscut. Dar pe extern, va fi recunoscut un asemenea vot și o asemenea majoritate parlamentară? Și aici nu e totul clar. De aceea am convocat astăzi la 11 pe ambasadorul Rusiei, UE și SUA, ca să informez ce se întâmplă”, a punctat Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: