image
Sursa foto: captură video

Partidul Democrat cere demisia lui Dodon și organizarea alegerilor anticipate

După ce președintele Igor Dodon a anunțat că nu va semna decretul de dizolvare a Parlamentului, PD a ieșit într-un briefing în care a cerut demisia șefului statului și organizarea alegerilor anticipate.

Într-un briefing, deputatul PD Andrian Candu a vorbit despre negocierile care au avut loc între socialiști și democrați, acuzând PSRM că „au avut cerințe imense” pe care Partidul Democrat nu le-a acceptat și că aceasta este o „răzbunare”.

Mai mult, PD a cerut demisia lui Dodon, alegeri anticipate și organizarea alegerilor prezidențiale concomitent cu anticipatele.

Potrivit lui Candu, printre cerințele înaintate de PD în cadrul negocierilor se număra schimbarea Constituției, astfel încât președintele țării să fie ales de Parlament și nu de popor, conducerea MAI, a Ministerului de Externe, a Ministerului Apărării, a Ministerului Finanțelor și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dar și control asupra SIS. Candu a mai spus că una dintre condiții ar fi fost și federalizarea RM.

Fiind întrebat de jurnaliști de ce nu l-au demis pe Dodon în legislatura trecută, atunci când acest lucru era posibil, Candu a răspuns: nu aveam motive suficiente.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: