image
Sursa foto: jurnal.md

Reprezentanții societății civile, apel la oameni să nu iasă în stradă la ordinul PD: S-a terminat, nu vă mai pot face nimic!

Funcționarii de stat, toți bugetarii angajați în sectorul de stat, nu trebuie să se teamă de presiunea regimului PD și nu trebuie să iasă în stradă astăzi sau mâine, la chemarea PD.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei ediții speciale la Jurnal TV, de către mai mulți reprezentanți ai societății civile, după ce din diferite surse continuă să vină informații că PD și Partidul Șor continuă să mobilizeze oamenii din teritoriu pentru a organiza proteste după ce blocul ACUM și PSRM s-au întrunit astăzi în ședința Parlamentului.

„Această teroare se va termina foarte curând, aveți grijă de familiile voastre, stați acasă. Nu aveți ce căuta pe străzi în susținerea unui regim care a adus țara la aceea că 93% de oameni nemulțumiți de starea lucrurilor în țară, un milion de oameni au plecat. Nu fiți complici. Voi credeți că riscați ceva. Deja nu este așa. Nu mai riscați nimic, nu aveți ce căuta în stradă, totul se rezolvă”, a declarat Ștefan Gligor, expert în politici publice.

Totodată, Gligor a avut un mesaj și pentru organele de forță.

„Nu trebuie să fiți acum lancea PD. Veți rămâne responsabili de lovitura de stat pe care vrea să o facă PD. Rămâneți oameni. Totul se trece. Există informații că se mobilizează lumea pentru mâine, la 9:45. Să nu rămână organele de forță responsabili de sănătatea sau chiar viața cuiva. Vin cu un mesaj la calm și la aplicarea corectă a legii”, a mai spus Ștefan Gligor.

Și expertul WatchDog Valeriu Pașa a ținut să transmită un mesaj pentru toți exponenții organizațiilor teritoritoriale, angajații la stat, președinții de raion, șefii de școli și pentru toți funcționarii.

„Majoritatea ați fost forțați să intrați în acest partid, vă este silă că trebuie să faceți aceste lucruri, cu impunerea la proteste. S-a terminat, nu mai este cazul să executați niciun fel de ordine, s-a terminat. Transportatorii care de obicei sunt obligați să aducă lumea - stați acasă, că n-o să vă mai facă nimeni absolut nimic”, a spus Pașa.

Expertul a mai îndemnat structurile cheie în procesul de transmitere a puterii, Serviciul Protecție și Pază de Stat și SIS, să vină cu un mesaj clar că legitimează transferul de putere în stat.

„SPP, SIS, oameni cu școală, ofițeri, oameni inteligenți, care stau pe salarii nu foarte mari și care sunt zilnic impuși să se ocupe de filare, de presiuni, puși să servească un om luat din stradă, acum aveți ocazia să faceți ceea pentru ce ați făcut școală și v-ați angajat. Trebuie să dați mesaj clar că legitimați acest transfer de putere”, a mai spus Valeriu Pașa.

Și fosta deputată PD Stella Jantuan a transmis un mesaj oamenilor să nu se teamă.

„Nu vă fie frică. În Parlament au intrat partide nu doar pro-rusești, sau pro-românești, ci trei partide cu diferite viziuni, iar singurul lucru care le unește e eliberarea RM din captivitate. Toți actorii politici și geopolitici, SUA, UE, Rusia, au convenit asupra situației din RM și necesității schimbării regimului. Aceste două argumente trebuie să conteze. Nu vă fie frică, lucrurile se schimbă”, a punctat Stella Jantuan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: